Alman Subay'dan Afganistan İtirafı

Alman Subay'dan Afganistan İtirafı

Albay Georg Klein, Taliban komutanlarının isimlerinden oluşan NATO suikast listelerinin varlığını doğruladı.

Almanya’da yayınlanan haftalık dergi ‘Stern’in ortaya çıkardığı, Taliban komutanlarını içeren NATO suikast listesinin varlığı, Kunduz bombardıman emrini veren Albay Georg Klein tarafından doğrulandı. Sözkonusu listelerdeki isimler Amerikan ve Alman özel timleri tarafından takip ediliyor, bazıları esir alınırken, bazıları da öldürülüyor.
 
Merkezi Postdam şehrinde bulunan ‘Operasyon Kumanda Dairesi’ de Alman Ordusu’nun NATO tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde ‘Targeting’ adı verilen bu tür operasyonlara katıldığını onayladı.
 
Albay Klein, Kunduz Komisyonu tarafından sorgulandığı sırada bu tür listelerin varlığından haberdar olduğunu söyledi. Komisyon üyelerinden birinin, ‘Alman Ordusu da kısa adı JPEL (Joint Priority Effects List) olan listelere isim belirliyor mu’ sorusuna cevap vermekten kaçındı ve kendisinin böyle bir şey yapmadığını söyledi. Daha sonra Klein’ın ifade verme mecburiyetinin sınırlı olduğu hatırlatılarak komisyon üyelerinin daha fazla soru yöneltmesi engellendi. Mücahid Yıldız-Almanya / Dünya Bülteni

Etiketler :