'Almanya için oynamak istiyorum'

'Almanya için oynamak istiyorum'

Tolgay Arslan, bugüne kadar Türkiye'nin U19 ve U21 takımlarında oynamış olmasına rağmen bundan sonra Almanya için oynamak istediğini söyledi.

 

 

Almanya 2. Futbol Ligi takımlarından Alemannia Aachen'de oynayan Tolgay Arslan, bugüne kadar Türkiye'nin U19 ve U21 takımlarında oynamış olmasına rağmen bundan sonra Almanya için oynamak istediğini söyledi.

Alman ''Bild am Sonntag'' gazetesi ''Yetenekler için mücadele - Şimdi biz de oyuncuları çalıyoruz'' başlığıyla verdiği bir haberde, FC Nürnberg'de oynayan Mehmet Ekici ile Freiburg'da oynayan Ömer Toprak'ın Türk Milli Takımını tercih etmesinden sonra DFB'nin de harekete geçerek, Alman Milli Takımında oynaması için Tolgay'a teklif götürdüğü, Tolgay'ın da bu teklife sıcak baktığı belirtildi.

Habere göre Tolgay, Alman U21 takımında oynayabilmesi için bazı formalitelerin tamamlanması gerektiğini ifade ederek, ''Türkiye'de U19 ve U21 takımlarında oynadım ve daha da fazla teklif aldım. Ancak Almanya için oynamak istiyorum'' dedi.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Spor Menajeri Matthias Sammer'in de ''U21 milli takımının teknik direktörü Rainer Adrion'un onu (Tolgay) sıkça izlediğini ve kendisi ile telefonda konuştuğunu biliyorum. Milli takımlarımızda oynayabilecek oyuncuların bulunduğu tüm kulüpler ile iletişim içindeyiz'' şeklinde konuştuğu kaydedildi.

Gazetenin haberinde, buna rağmen DFB'nin daha yapması gereken çok şey olduğu, bu konuda TFF'nin çok daha başarılı çalışmalar yaptığı, Köln kentindeki bürosu sayesinde 25 kişi ile Avrupa çapında yetenekli Türk oyuncular aradığı belirtildi.

Etiketler :