Almanya Kuzey Ruhr´da görkemli karne töreni

Almanya Kuzey Ruhr´da görkemli karne töreni

İGMG Kuzey Ruhr Bölgesi Lage Şubesi İslami İlimler Kursuna devam eden 35 talebe görkemli bir programla birinci yıl karnelerini aldılar.

 Pınar Kibar´ın haberi

İGMG Kuzey Ruhr Bölgesi Lage Şubesi İslami İlimler Kursuna devam eden 35 talebe görkemli bir programla birinci yıl karnelerini aldılar.

Lage camisin´de düzenlenen karne töreninde 35 hanım talebe karnelerini aldılar. Talebeler programlarını ilahiler, piyesler ve şiirlerle süslediler.
 
Açılış konuşmasını yapan kurs müdiresi ve aynı zamanda kurs hocası olan Aysel Yıldız konuşmasında kursun kurulmasında emeği ve yardımı geçen Hamide İleri hoca hanıma, cemiyet başkanı Lütfi Akca'ya ve Kadın Kolları Başkanı Asuman Altınok'a teşekkür etti.
 
Program sunuculuğunu Zeynep Kopuz ve Seher Kanar'ın yaptığı program da kurs hakkında bilgi veren Aysel Yıldız, kursun Nisan 2010 yılında başladığını hanım ögrencilerin sayısının 25, genç kızların ise 10 talebe oldugunu söyledi. Kursta Akaid, Fıkıh, Hadis, Hitabet, Kûranı Kerim, Peygamberler Tarihi ve Osmanlı Tarihi dersleri verildiğini açıkladı.
 
Öğrenci hanımların hocaları Aysel Yıldız, Fatma Karaboğa ve Hatice Karaboğa'ya hazırladıkları sürpriz bilgi yarışması hoca hanımları terletirken izleyicileri bol bol güldürdü. Yarışmanın ardından öğrenciler hocalarını çicekler ve hediyelerle ödüllendirdiler.
 
Camii ortamında olması sebibiyle maneviyatı cok yüksek olan programın ilerleyen saatlerinde söz alan İGMG Kadın Kolları Genel Başkanı Zehra Dizman konuşmasında İGMG Kadın Kollarının çalısmalarından kısaca bahsetti. Konusmasında talebelere ilimleriyle amel etmelerini öğütleyen Dizman, öğrencilerin toplum içindeki davranış ve sohbetlerinde daha dikkatli olmalarını söylereyerek şöyle devam etti ''Sizler bu toplumun seçilmiş birer hatibeleri olmalısınız ve tertemiz kar gibi beyaz günahsız birer insan olmalısınız'' diyerek öğrencileri tebrik etti. 
 
Programın sonuna doğru öğrencilerin hazırladıgı slayt gösterisi hoca hanımlara ve öğrencilere çok duygusal anlar yaşattı. Öğrencilere teker teker karnelerinin takdir ve teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından Zehra Dizman hoca hanım eşliğinde toplu dua yapıldı. Cemiyetin verdiği ikramın ardından program sona erdi.   

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.