Almanya ve Fransa Gül'ün hedefindeydi

Almanya ve Fransa Gül'ün hedefindeydi

Slovakya Cumhurbaşkanı İvan Gasparoviç ile Bratislava'da düzenlenen Türkiye-Slovakya İş Forumu toplantısına katılarak bir konuşma yapan Cumuhrbaşkanı Gül, AB'nin iki büyük ülkesini sert şekilde eleştirdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için geldiği Slovakya'nın başkenti Bratislava'dan Almanya ve Fransa'ya sitem etti.

Türkiye-Slovakya İş Konseyi toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,"Avrupa Birliği'nin bazı büyük ülkeleri ahde vefayı unuttu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliği yolunda bu ülkelerden destek göremedik. Bu ülkelerin bu yöndeki tutumu Avrupa Birliği'ne olan güveni zedeliyor."dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bu sitemi Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Almanya ve Fransa'yı kast ettiği belirtildi.

Slovakya Cumhurbaşkanı Ivan Gasporoviç yanında TOBB ve DEİK Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ile Slovak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peter Milhok'un da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Abdullah Gül, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması durumunda birliğe çok şeyler kazandıracağının araştırma raporları ile belirlendiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Türkiye'ye tam üyelik desteği veren Slovakya'ya teşekkür edip, Slovakya Cumhurbaşkanı İvan Gasporoviç'i Türkiye'ye davet etti.

Bratislava şehir merkezindeki Radisson Otel toplantı salonunda Türkiye yanında Almanya, Hollanda ve Macaristan gibi ülkelerden gelen Türk işadamlarının önünde konuşan Slovakya Cumhurbaşkanı İvan Gasporoviç, ülkesinin Türkiye ile her türlü konuda işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Programın moderatörlüğünü yapan Slovakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peter Milhok, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisine sahip olan Türkiye ile turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerde ortak yatırım yapmak istediklerini kaydetti.

Slovakya'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte büyük ilgi gören TOBB ve DEİK Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son yıllarda ekonomik anlamda önemli olumlu adımlar attığını örneklerle açıkladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yarın öğle saatlerinde Türk-Slovak İş Konseyi toplantısına katılan Türkiye ve Avrupa'da yaşayan Türk işadamları onuruna Radisson Otel'de bir yemek verecek. Gül yarın Türkiye'ye dönecek. (CİHAN)

Etiketler :