Almanya'da 31 Mart protestosu

Almanya'da 31 Mart protestosu

Almanya'da yaşayan Azeriler, 31 Mart 1918'de Ermeni katliamını başkent Berlin'de protesto ettiler.

Ermenistan tarafından 93 yıl önce uğradıkları katliamı anmak ve Alman basınını bilgilendirmek için başkent Berlin'deki Azerbaycan Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, ellerindeki resim ve bayraklar ile birlikte protesto gösterisi düzenlediler. "Azerbaycan topraklarındaki Ermeni işgalini durdurun" ve "Çocukları öldürmeyi durdurun" yazılı pankartlar açan Azeriler, Ermenilerin katliamını protesto ettiler.

Habib Maku Dsehalili isimli Azeri vatandaşı, "Ermenilerin, halkımıza yaptığı katliamları kınıyoruz. İnsanlığa kara leke sürmüşlerdir. Herkes Ermenilerin atalarımıza yaptığı haksızlığı ve zulmü görsün istiyoruz. Artık biz de teşkilatlandık ve Azerbaycan diyasporası Ermenilerin yaptığı katliamları dünyaya hatırlatmaya ve anlatmaya çalışıyor. Yaptıkları yanlarına kalmayacak, ak ve kara ortaya çıkacak" dedi.

Naiba Hantel isimli Azeri kadın ise, "Bugün burada olmamızın sebebi Azeri halkının hüzün gününü anmamızdır. Bildiğiniz gibi Ermeniler halkımıza zulüm, tecavüz ve soykırım yaptı. Tarihimize yazılan kederli günlerden biri de 31 Mart 1918'dir. O yıl silahlı Ermeni güçleri tarafından Azerbaycan topraklarında on binlerce insan öldürüldü ve şehirler harap edildi. Bugün burada toplanmamızın bir başka sebebi de Alman hükümeti ve vatandaşlarına Ermenilerin yaptığı soykırımı göstermektir" dedi.

Azerbaycan Parlamentosu 31 Mart 1918'i soykırım günü kabul etmişti.

Etiketler :