Almanya'da F.Bahçe kazandı 0-1

Almanya'da F.Bahçe kazandı 0-1

Fenerbahçe, 75 dakika 10 kişi oynamasına rağmen Spor Toto Dostluk Kupası maçında ezeli rakibi Galatasaray'ı yine devirmesini bildi.

2010-11 sezonunun ilk derbisi Spor Toto Dostluk Kupası'nda Almanya'da Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynandı. Fenerbahçe, ezeli rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

İŞTE MAÇIN ÖZETİ:

3. dakikada G.Saray çok ani geldi. Mehmet Batdal, sarı-lacivertli savunmayı sol kanatta zorladı. Bilica topu elle kesti ve sarı kart gördü. Topu başına geçen Arda Turan sert vurdu ancak Volkan Demirel topu son anda parmaklarıyla kornere çeldi.

8. dakikada sol kanattan atağa kalkan Fenerbahçe'de Andre Santos, Lorik Cana'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve Arnavut futbolcu sarı kart gördü.

Karşılaşmada 12. dakikaya girilirken her iki ekipte tempolu bir oyun sergiliyor. Öte yandan yağmur şiddetini göstermeye başladı.

13. dakikada Selçuk Şahin, Serdan Özkan'ı arkadan çekti ve sarı kart gördü. Selçuk, sarı karta itiraz edince, mücadelenin hakemi Thorsten Kinhöfer, 2. sarı karttan  kırmızı kart gösterdi ve tecrübeli oyuncu takımını 10 kişi bıraktı.

18. dakikada sol kanattan şık çalımlarla ceza sahası içine giren Stoch, ortasını yaptı ancak savunma izin verdi. Yaşanan pozisyonun ardından sarı-lacivertli futbolcular elle müdahale düşüncesi ile penaltı itirazında bulundu.

22. dakikada Stcoh'u yerde bırakan Musa Çağıran, sarı kart gördü.

Mücadele çok sert geçiyor. 24. dakikada Gökhan Ünal, Musa'ya yaptığı faul sonucu sarı kart gördü. Serbest vuruşu kullanan Arda Turan'ın ortaladığı topa kimse dokunamadı ve meşin yuvarlak auta çıktı.

Maçın ilk bölümüne sarı kartlar damga vururken maçta tempo düştü.

GOL: 30. dakikada sol kanattan ceza sahası içine giren Andre Santos, dar açıdan nefis vurdu ve top ağlarla buluştu.

32. dakikada taraftarların ceza sahası içinde attığı meşaheleler sonucu karşılaşmanın hakemi yardımcılarını yanına çağırdı ve soyunma odasına girdi.

Alman hakem Thorsten Kinhöfer, sahaya yabancı madde atılmaması konusunda anons yaptırdı ve mücadele 10 dakikalık gecikmenin ardından tekrardan başladı.

39. dakikada Serdar Özkan sağ taraftan ceza sahasına girdi, İlhan'ın müdahalesi ile yerde kaldı ancak hakem pozisyonu devam ettirdi.

İlk 45 dakika Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı başladı...

51. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Arda, zor pozisyonda kaleyi gördü. Volkan'ın kontrolünde top dışarı gitti.

58. dakikada Alex De Souza yerde kaldı ve tansiyon yükseldi... İki takımında oyuncuları gerildi ve tartışma yaşandı. Hakem Arda Turan ve Bilica'yı sözlü bir şekilde uyardı.

60. dakikada Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch, Arda Turan'ı düşürdü ve sarı kart görenler listesine eklendi.

61. dakikada Galatasaray tehlikeli geldi. Ceza sahasına içine yapılan ortada Bilica uzaklaştırdı.

70. dakikada Galatasaray Arda Turan'la bir kez daha etkili geldi. Kaptanın kullandığı serbest vuruş direkten dışarı çıktı.

Bu dakikalarda Galatasaray, tüm hakları ile rakip kaleye yükleniyor.

90. dakika sonunda kazan taraf Fenerbahçe oldu.

FENERBAHÇE: 1 - GALATASARAY: 0

STAT:
Borussia Park
SAAT:21.00
HAKEM: Thorsten Kinhöfer
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Bekir, Bilica, İlhan, Santos, Kazım, Cristian, Selçuk, Stoch, Alex, Gökhan Ünal
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
GALATASARAY: Ufuk, Ali Turan, Servet, Gökhan Zan, Serkan Kurtuluş, Cana, Mustafa Sarp, Musa Çağıran, Serdar Özkan, Arda, Mehmet Batdal
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

Etiketler :