Almanya'da İslam karşıtı ırkçı miting!

Almanya'da İslam karşıtı ırkçı miting!

Aşırı sağcı Pro Deutschland Partisi, Almanya'nın başkenti Berlin'de bayram öncesi düzenlediği "İslamlaşmaya hayır" mitinginde Hazreti Muhammed'in karikatürlerini taşıdı.

"İslam Almanya'ya ait değildir" yazılı dövizlerin taşındığı aşırı sağcı mitinge yaklaşık 40 ırkçı katılırken, kentin birçok bölgesinde yürüyüş yapan ırkçılar son mitinglerini özellikle Türklerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln semtinde yaptı.

Neukölln'de caminin bulunduğu alana yaklaşık 200 metre uzaklıkta gösteri yapan aşırı sağcılara karşı farklı gruplardan oluşun yaklaşık bin kişi karşı gösteri düzenledi.

Berlin Polisi yapılan gösterilerde olay çıkmaması için yoğun önlem alırken "Berlin'de ırkçılara yer yok" sloganı altında toplanan göstericiler olaysız dağıldı.

"Neonazilere geçit yok" diyen göstericilerden Sol Parti Berlin Eyaleti Milletvekili Hakan Taş, yaptığı açıklamada, "Türklerin yoğun olarak oturduğu Neukölln ilçesinde, Pro Deutschland adlı partinin yaptığı ırkçı eylemleri kınıyoruz. Böylesi bir eylemin Neukölln'de, Berlin'de, Almanya'da işi yok. Berlin gibi çok kültürlü, çeşitli dinlerin olduğu ve 282 ülkeden farklı insanların yaşadığı bir kentte, mahkemeler tarafından izin verilerek böylesi bir eylemin gerçekleşmiş olması utanç verici. Umarım bundan sonra aşırı sağcı eylemler hem bu ilçede, hem de başkent Berlin'de yapılamaz" şeklinde konuştu.

Yürüyüş komitesi sorumlularından Marwa El Radwa da, ırkçı Pro Deutschland yürüyüşüne karşı hep birlikte bir bütün olduklarını belirterek şunları söyledi: "Neonazilere karşı çok başarılı bir gösteri yaptık.

Bu ilçede çok sayıda göçmen ve Müslüman yaşıyor. Irkçılar burada cami ve bir butik dükkanının İslami giysileri satmasının, Avrupa'nın İslamlaşmasının bir işareti olduğunu söylüyor. Biz mahalle halkı ve bir çok farklı görüşü bir araya getirerek onlardan çok daha fazla olduğumuzu ve Nazilere karşı bir bütün olduğumuzu gösterdik"

Ailesi ile birlikte yürüyüşe katılan Işık Şekerli, Neukölln'de oturduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Nazilerin, daha doğrusu Pro Deutschland'ın yürüyüşünü engellemek için ailem ve 7 yaşındaki çocuğum Deniz ile beraber buradaydık. Burada hiç bir zaman inanan insanlara karşı yürüyüş yapmalarına müsaade etmeyeceğiz ve bunu her zaman engelleyeceğiz. Bunun için de Nazilerin olmadığı bölgeler oluşturmalıyız. Bir antifaşist olarak bunun mücadelesini vereceğim"

Berlin Emniyet Basın Sözcüsü Stefan Redlich ise "Provokasyon amaçlı olsa bile Almanya'da herkesin gösteri hakkı var. Bize de güvenliği sağlamak düşüyor" şeklinde açıklama yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.