Almanya'da Muhteşem Aile kampı!

Almanya'da Muhteşem Aile kampı!

Her yıl düzenli olarak yapılan ''Aile Eğitim kampı'' bu senede müthiş organisazyon ve başarı ile Almanya'nın Münster kentinde yapıldı...

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Vision Zinde Derneğinin geniş katılımlı düzenlediği, ‘’Avrupa Aile Tanışma Dinlenme ve Eğitim Programı’’

Almanya’nın Münster kentinde yapıldı. 

Tanıtım sponsorluğunu Türkiyenin Sevilen Radyolarından Akra FM'in (www.akradyo.net) yaptığı muhteşem programda: İsveç, Belçika, Avusturya, Hollanda ve Almanya’nın çeşitli bölgelerinden kalabalık aile gruplarının katıldığı gözlendi.


Almanya’nın Münster şehrinde en iyi puanı alan mekân olarak dikkat çeken ve nezih bir ortamda yapılan Aile Programına,

Türkiye’den konuşmacı olarak davet edilen Zinde Sosyal Gelişim Başkanı Emin Çınar, ‘’Sosyal Çalışmalarda Yeni Yaklaşımlar’’ ile

‘’Kritik ve Analitik Düşünce Yaklaşımı’’, Karabük Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hür Mahmut Yücer ise, ‘’Kur’an-ı Kerim ve İnsanlar’’ ile ‘’Kur’an ve İnsan arasında ilim- Âlim geleneğimiz’’konularında katılımcılara hoş geçen bir ortamda doyurucu bilgiler verdiler.

4 gün süren programda çocuklar ve gençlere çeşitli etkinlikler düzenlendi.


ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Vision Zinde Derneği yetkilisi Bilal Karadeniz amaçlarının: Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan aileleri bir araya getirerek, tanıştırmak ve birbirleriyle kaynaştırmak olduğunu ifade etti. Bu tür programlarda çeşitli konular ele alınarak fikir alış verişinde bulunmanın önemine değinen Karadeniz, ‘’ Bu programlar ile Avrupa’nın monoton ve stresli çalışma hayatından insanlarımızı uzaklaştırıp, moral ve motivasyonlarını artırmaktır’’ dedi.

BU PROGRAMLARA GURBETÇİLERİN İHTİYACI VAR

Bu tür aile programlarının gurbetçiler için çok önemli olduğunun altını çizen Zinde Sosyal Gelişim Derneği Başkanı M. Emin Çınar, ‘’Avrupa’da yaşayan Türklerin bu tür güzel organizasyonlarla, İslam dini hakkında hem bilgilerini tazeliyorlar, hem de yeni bilgiler öğreniyorlar. Ayrıca örf ve adetlerimizi canlı tutarak, yeni dostlar ediniliyor ve eski dostluklar pekiştiriliyor. Bu dostluklardan hayırlı ilişkiler çıkarken, sağlam birlikteliklere imza atılıyor’’ diye konuştu.

 ÇOCUKLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ve Amerika’da ‘’Aile Eğitim’’ programlarına konuşmacı olarak davet edildiğini belirten Doç. Dr. Hür Mahmut Yücer, ‘’Özellikle çocuklar için bu tür organizasyonların çok faydalı olduğuna bizzat şahit oluyorum. Evlerde Aileler çocuklarına verdikleri islami ve ahlaki eğitimleri, bu tür programlarla bir araya gelinerek pratikte de yaşayarak uygulanması, çocukların anne ve babalarından duydukları bilgileri başka ailelerden duymaları ve görmeleri çocukların üzerinde çok pozitif etkiler bırakıyor ve karakterlerinin ve kişiliklerinin oturmasına yardımcı oluyor’’ dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :