Almanya'daki yangın kasıtlı mı?

Almanya'daki yangın kasıtlı mı?

Almanya'nın Dortmund kentindeki yangın dehşetinin sırrı çözülmedi. 3 çocuğu ölen baba Muharrem Tüfekçi, Bulgar sevgilisinden şüphelendiğini söyledi.

Almanya'nın Dordmund kentinde, Tüfekçi ailesinin 3 çocuğu Mustafa (4), Mehmet (12) ve Zilan'ın öldüğü yangınla ilgili olarak baba Muharrem Tüfekçi, Habertürk'e konuştu.

Eşi öldükten sonra üniversite öğrencisi olan Bulgar uyruklu M.D. ile tanıştığını ve 10 aydır ilişki yaşadıklarını söyleyen Tüfekçi, şimdiye kadar herhangi bir şüpheli duruma şahit olmadığını kaydetti.

Tüfekçi şöyle konuştu: "M.D., bugüne kadar benimle ya da çocuklarımla hiçbir sorun yaşamadı. Çocuklarım da bana şikayette bulunmadı. Zaten evimde sadece ben olunca kalıyordu. Ben yoksam kendi evine giderdi. Olay gecesi ilk defa çocuklarla yalnız kaldı. Neler oldu bilmiyorum. Dört ay önce çıkan diğer yangını, çocukların çıkardığı yönünde rapor verilmişti. Şimdi M.D.'den de şüpheleniyorum. Bunun da araştırılmasını istiyorum. Üç evladımın nasıl ve ne şekilde öldüğü tüm gerçekliğiyle ortaya çıkartılsın."

Halen doktor kontrolünde tutulan Muharrem Tüfekçi, kız arkadaşının suçu varsa cezasını çekmesi gerektiğini de söyledi.

Bu arada gözaltındaki 29 yaşındaki Bulgar M.D.'nin, poliste çelişkili ifade verdiği öğrenildi. Alman polisinin yaptığı araştırmalarda, evde kasıtlı yangın çıkartıldığı yönünde delillerin bulunduğu da belirtildi. Çocuklardan 10 yaşındaki Mehmet'in vücudunda darp izlerinin olduğu belirtilirken, çocukların yangın öncesinde öldürülmüş olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Alman polis şefinin, "Evdeki yangının kasıtlı olarak çıkartıldığı yönden deliller bulundu. Üç Türk kardeşin ölümünün araştırılması için cinayet masası dedektifleri görevlendirildi. Bu aşamadan sonraki soruşturmayı bu dedektifler yürütecek" dediği belirtildi. Halen Adli Tıp Kurumu morgunda bulunan Tüfekçi kardeşlerin otopsileri ise sürüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.