Almanya'ya göçün 60. yılı nedeniyle “Nesiller Buluşuyor, Hatıralar Canlanıyor” etkinliği düzenlendi

Almanya'ya göçün 60. yılı nedeniyle “Nesiller Buluşuyor, Hatıralar Canlanıyor” etkinliği düzenlendi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Marl beldesinde, Türkiye'den Almanya'ya iş gücü göçünü öngören anlaşmanın 60'ıncı...

KÖLN (AA) - Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Marl beldesinde, Türkiye'den Almanya'ya iş gücü göçünü öngören anlaşmanın 60'ıncı yıl dönümü münasebetiyle anma etkinliği düzenlendi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Marl Yunus Emre Camisi’nde “Nesiller Buluşuyor, Hatıralar Canlanıyor” temasıyla düzenlenen etkinlikte, 60 yıl önce Almanya'ya işçi göçüyle gelen ilk neslin yaşadıkları zorluklar ve verdikleri mücadele anlatıldı.

İlk nesil olarak gelenlerin hatıralarını anlattığı etkinlikte ayrıca Kur'an-ı Kerim, ilahi ve şiirler okundu, ilk neslin hayat hikayelerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

DİTİB Marl Yunus Emre Camisi Dernek Başkanı Hasan Tıska, bir miktar para biriktirdikten sonra geri dönme hayaliyle başlayan bu maceranın bir türlü bitmediğini, Almanya’da beşinci kuşağa ulaşıldığını belirterek, "Bizlere bu camileri emanet eden büyüklerimize, miraslarına sahip çıkacağımıza dair söz veriyoruz." dedi.

Etkinlikte ayrıca öğrencilerin çizdiği göç temalı resimler ve o döneme ait fotoğraflar sergilendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.