Alparslan Arslan'a Emir Albay'dan!

Alparslan Arslan'a Emir Albay'dan!

Alparslan Arslan'ın Bulgaristan'da yaşayan emekli bir albayı ziyaret ettikten sonra Danıştay eylemini gerçekleştirdiğine ilişkin duyum alındığı belirtildi.

Birinci Ergenekon dava dosyasına MİT'ten gelen yazıda, Alparslan Arslan'ın Bulgaristan'da yaşayan emekli bir albayı ziyaret ettikten sonra Danıştay eylemini gerçekleştirdiğine ilişkin duyum alındığı belirtildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından, mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hasan Hüseyin Özese, dosyaya gelen evrakı okudu. Özese, MİT Müsteşarlığı'ndan gelen yazıda, örgütten bahsedildiğini anlattı. 'Söz konusu örgüte emir verenin Bulgaristan'da yaşayan emekli bir albay olduğunun, Alparslan Arslan'ın, Bulgaristan'daki bu albayı ziyaretinin ardından Danıştay saldırısını gerçekleştirdiğinin' ifade edildiğini söyledi. Yazıda, 'MİT Mete' lakaplı şahsın, bu davanın tutuksuz sanıkları arasında yer alan Mete Yalazangil olabileceğinin değerlendirildiğini belirten Özese, Muzaffer Tekin ile Semih Tufan Gülaltay'ı bu kişinin tanıştırdığının, 'MİT Mete' lakaplı kişinin Türkiye ile Bulgaristan arasındaki bağlantıyı sağladığının anlatıldığını bildirdi. Özese ayrıca, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılmasına ilişkin görülen davanın birleştirme kararıyla mahkemelerine gönderildiğini kaydetti.

Bu arada, duruşmada söz alan davanın tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Hrant Dink cinayetinin yeteri kadar araştırılmadığını söyledi. Dink cinayetinde azmettirici olmakla suçlanan Küçük, "Hiç tehdit etmedim ama sevmiyordum. Kafasına kurşun sıkılması onun cezası değil." dedi. Dink'in kendi ekibi tarafından öldürüldüğünün iddia edildiğini belirten Küçük, Dink cinayetinin örtbas edildiğini ve asıl araştırılması gereken konuların araştırılmadığını savundu. Küçük, JİTEM'le ilgili de konuştu. İddianamede JİTEM isimli bir oluşumla ilişkilendirildiğini belirterek, kendisinin Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde istihbarat gruplar komutanlığı yaptığını anlattı.Zaman

Etiketler :