Alparslan Türkeş Huzurevi devredildi

Alparslan Türkeş Huzurevi devredildi

Alparslan Türkeş Huzurevi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne devredildi.

Alparslan Türkeş Huzurevi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne devredildi

Alparslan Türkeş Huzurevi Müdürlüğü, Yozgat Belediyesi tarafından İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne düzenlenen törenle devredildi. Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer arasında imzalanan ve Devlet Bakanı Sayın Aliye Kavaf tarafından onaylanan protokolle işletim hakkı on yıl süre ile İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne verildi.

Alparslan Türkeş Huzurevi'nde gerçekleştirilen törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan ve huzurevi sakinleri katıldı. Vali Necati Şentürk, törende yaptığı konuşmasında sosyal devlet anlayışının en güzel örneğini yaşadıklarını söyledi. Vali Şentürk, "Bugün burada bir hizmet sadece el değiştiriyor. Yozgat Belediyesine ait olan Alparslan Türkeş Huzurevi şimdi İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne devrediliyor. Belediyemiz bugüne kadar buradaki vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçlarını karşıladı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada buradaki vatandaşlarımızın bütün ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanacaktır." dedi.

Türkiye'nin devlet olarak olarak sosyal bir devlet olduğuna dikkat çeken Vali Şentürk, "Sosyal devlet kimsesizlere, yaşlılara, muhtaçlara ve çaresizlere el uzatan devlettir. İlimizde de son yıllarda bu anlamda olumlu gelişmeler olmaktadır. Örneğin on iki yaşından küçük çocuklarımız için apartmanlarda evler kiraladık, hepinizin bildiği gibi Sevgi Evlerini açtık bu evlerde çocuklarımız aile ortamında yetişmektedirler. Burada da yaşlılarımız aile ortamında huzur içerisinde yaşamaktadır. Bu protokolün ilimize, Yozgat Belediyesine, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

Tören Vali Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve İl Sosyal Hizmetler Müdürü İsmail Doğan'ın devir teslim protokolünü imzalamasıyla sona erdi. Törenin ardından Vali Şentürk ve beraberindeki heyet huzurevi sakinleri ile sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :