Alperen Şengün’lü Houston Rockets Miami’de İstediğini Bulamadı

Alperen Şengün’lü Houston Rockets Miami’de İstediğini Bulamadı

NBA tarafından geçtiğimiz hafta “haftanın oyuncusu” seçilen milli gururumuz Alperen Şengün ve takımı Houston Rockets misafir oldukları Miami Heat’e zorlu geçen müsabakanın sonucunda mağlup oldular.

Mehmet Y. Ulutaş | habername.com | Miami | ABD

Miami Heat maça Jaquez Jr, Joviç, Adebayo, Herro ve Lowry ilk beşi ile başlarken Houston Rockets ise Alperen, Tate, Smith Jr, Green ve VanVleet beşi ila sahadaydı.

İlk çeyreğe iki taraf da dengeli başladı. O kadar dengeliydiki ilk mola altıncı dakikada Heat tarafından alındığında skor Heat lehine 10-9 idi. Bu çeyrekte Alperen tutuktu ve 2 sayıda kaldı. İlk çeyreği Heat 34-27 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Houston takımı atak başlasa da Heat dengeyi sağladı. Özellikle Fred VanVleet takımını ayakta tuttu. İlerleyen dakikalarda Alperen de katkı yapmaya başlamıştı ki üçüncü faulünü aldı ve koçu tarafından oyundan çıkarıldı. Onu tutmakla vazifeli Bam Adebayo da üçüncü faulünü aldı. Devrenin son dakikalarında üst üste sayılar bulan Rockets skoru eşitledi: 59-59.

Üçüncü çeyrekte iki takım da mücadeleyi elden bırakmadı. Heat takımı Herro, Adebayo ve Love ile daha üstün görünmekle birlikte Rockets takımı da VanVleet ve Alperen ile sayı farkının çok açılmasına müsaade etmedi. Bu çeyreği Heat 91-82 önde kapattı.

Dördüncü ve son çeyrek başlayalı sadece 38 saniye olmuştu ki takımının basit hatalar yapamasına dayanamayan Rockets koçu İme Udoka mola aldı. Mola sonrası oyun dengelendi ama sayı farkı kapanmadı. Bam Adebayo hem defansta hem de hücumda rakiplerini oldukça zorladı. Bu çeyrekte kendine gelen Alperen Şengün sayılarıyla takımını ayakta tuttu. Bu çeyrekte Alperen’in potayla pano arasına sıkışıp kalan topu enteresandı. Oyun boyunca daha üstün oynayan Miami Heat takımı işin sonunu da getirdi ve maçı 120-113 kazandı.

Maça dair notlar:

  • Alperen Şengün ilk üç çeyreğinde tutuk olduğu müsabakanın son çeyreğinde açıldı ve maçı 22 sayı, 11 ribaunt ve 2 asist ile bitirdi.
  • Miami Heat takımında Tyler Herro 28 sayı, Bam Adebayo ise 22 sayı ve 12 ribaunt ile maçın yıldızlarıydı.
  • Houston Rockets takımında ise sahanın en çok göze batan ismi 32 sayı, 5 ribaunt ve 7 asist ile Fren VanVleet oldu.

img-3454-001.jpeg

img-3457.jpeg

img-3475.jpeg

img-3471.jpeg

img-3460.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.