Alperen’li Houston Rockets Miami Sıcağına Dayanamadı

Alperen’li Houston Rockets Miami Sıcağına Dayanamadı

NBA Ligi’nin başarılı takımlarından Miami Heat rakibi Houston Rockets’ı 95-93 mağlup etti. Takımı yenilse de Milli yıldızımız Alperen Şengün başarılı bir performans gösterdi.

Mehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami-Dade Arena / Miami, Florida, ABD

Maç üçlüklerle başladı. Öyle ki ilk beş basketin hepsi üçlüktü. İlk başlarda Miami Heat daha üstün bir oyun sergilese de sonrasında oyun dengelendi. İlk beşte başlayan Alperen Heat’in pivotu Bam ile eşleşmişti. Alperen ilk başlarda birkaç top kaybı yapsa da pota altındaki başabaş mücadelesiyle 6 sayı yaptı ve 3 faul aldırdı rakibine. İlk çeyreği Houston Rockets takımı son saniye üçlüğüyle 29-28 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Miami Heat iyi başladı ve öne geçti. Tyler Herro attığı üçlüklerle damga vurdu. Bu çeyrek de müthiş çekişmeli ve sayısal olarak dengeli geçti. İlk yarıyı Heat 58-56 önde kapattı. Bu devrede Alperen'in müthiş smacı için: https://youtu.be/KTOVc-GdoRU

Üçüncü çeyrek sayısal olarak da oyun olarak da kısır bir 12 dakika oldu. Bam Adebayo’nun 1 dakikadan kısa bir süre içerisinde 3 faul alması ve toplamda 4 faule ulaşması enteresandı. Bolca top kayıplarının yaşandığı bu çeyreği Miami Heat 75-73 önde bitirdi.

Dördüncü çeyrek beklenildiği gibi çok çekişmeli geçti. Top kayıpları yine çok fazlaydı. Rockets çok iyi defans yaptı ve Heat takımına kolay basket fırsatı vermedi. Jimmy Butler her zaman ki gibi maçın bitimine 6 dakika kala oyuna girdi. Maçın bitimine 0.7 saniye kala skor 93-93 idi. Son hücumda müthiş akıllı bir manevra yapan Jimmy Butler müthiş bir smaçla maçı takımına 95-93 kazandırdı. Bu müthiş smacı ve öncesindeki harika asisti görmek için: https://youtu.be/wROiUDccxPE

Maç sonunda yapılan basın toplantısında özetle şunlar konuşuldu:

Koç Eric Spoelstra:

  • Son dakika oyunlarında sonuca ulaşabilen tecrübeli bir takım haline geldik.
  • Yarın da maç oynayacağız ve o yüzden farklı oyuncuları da oynattım.
  • 0,7 saniye kala yaptığımız taktik oyun kitabımda CQ olarak geçiyor. En son 3 sene önce kullanmıştık. Bir daha kullanamayız artık. (Gülüşmeler)

Maça ait diğer yorumlarım ve notlarım şöyle:

  • Milli oyuncumuz Alperen Şengün pota altında oldukça kuvvetli ve etkili bir oyuncu. Rakiplerine faul aldırmakta oldukça mahir. Eğer genç yıldızımız topla oyununu da geliştirirse NBA’in çok önemli pivotlarından biri olacak.
  • Milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven maça Milli Takım kıyafeti ile geldi ama sakatlar listesinde olduğu için oynamadı.
  • Miami Heat takımının ve gecenin yıldızı 31 sayı, 9 ribaunt ve 8 asist ile Tyler Herro oldu.
  • Houston Rockets takımında ise Jabari Smith Jr’ın 22 sayı, 8 ribaunt ve 1 asistlik performansı galibiyete yetmedi.
  • Jimmy Butler son 6 dakika hariç çok etkisizdi. Nitekim 22 sayı ortalaması ile oynayan Butler bu maçta 16 sayıda kaldı.
  • Miami Heat takımı bir önceki karşılaşmaya göre oldukça fazla üçlük sayı denedi. 31 denemenin sadece 12’si basket oldu.
  • Miami Heat takımında 6 oyuncu (Haslem, Joviç, Lowry, Oladipo, Robinson ve Ömer Yurtseven) sakatlar listesindeydi.
  • Houston Rockets takımında ise 2 oyuncu (Green ve Porter Jr.) sakatlar listesindeydi.
  • Maçta “Black History Month (Siyahi Tarihi Ayı)” olan Şubat ayı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

heat-vs-rockets-2.jpg

heat-vs-rockets-3.jpg

heat-vs-rockets-4.jpg

heat-vs-rockets-5.jpg

heat-vs-rockets-6.jpg

heat-vs-rockets-7.jpg

heat-vs-rockets-8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.