Altan, Arslan'a ağzının payını verdi

Altan, Arslan'a ağzının payını verdi

CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi Programı'na katılan Mehmet Altan, asker yanlısı görüşleri bilinen Ayşenur Arslan'a adeta demokrasi dersi verdi.

MORALHABER.NET ÖZEL

Emrah İriç ve Dursun Kabaktepe'nin haberi

CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi Programı'na katılan Mehmet Altan, asker yanlısı görüşleri bilinen Ayşenur Arslan'a adeta demokrasi dersi verdi.

Askerin çok fazla konuştuğunu söyleyen Mehmet Altan'a ani bir refleksle cevap veren Ayşenur Arslan, ‘Çıkıp hergün suçlarsan asker de konuşur’ dedi. Bu sözler Mehmet Altan'ı çileden çıkarmaya yetti. 'Darbeci değilim' diyen ama sicili bozuk askerin yaptığı darbeleri görmezden gelen Ayşenur Arslan'a Mehmet Altan şu sözlerle çıkıştı:

‘Darbeyi ben mi yaptım. Yapma Allah'ını seversen. BU kadar gözü kara muhalif olma. Sürekli askere hak veriyorsun. Sürekli Ak Parti düşmanlığı yapıyorsun. Demokrat ol.’

BU sözler üzerine ‘Kendi programında kendimi savunma durumuna düşüyorum' diye yakınan Arslan kendini acındırmaya başladı: 

'12 Eylül döneminde darbecilere karşı haber yaptığım için işinden oldum. Senelerce yaptığım haber yüzünden yargılandım.'

İşte bu sözlerden sonra Mehmet Altan ile Ayşenur Arslan arasında yaşanan diyaloglar:

Mehmet Altan: 27 Nisan sana hiçbir şey demiyor mu? Ben seni bir defa bile askeri eleştirdiğini duymadım. Sürekli söylediğin tek bir şey var. Muazzam bir AKP düşmanlığı. Onun haricinde her şey mubah. Söylesene bir.  Her gün askerlerin konuştuğu bir ülke gördün mü? Sabrım taşıyor diye bir şey olur mu? Elinde silah olan bir adamın ‘sabrım taşıyor’ demesi olur mu?

Ayşenur Arslan: Sen çok sert biçimde AKP düşmanlığı üzerinden her şeyi mübah görüyorsun manasında konuştun.  Çünkü beni AKP düşmanlığı içinde suçluyorsun. Ben genelleme yapmak istemiyorum ama sen ve arkadaşların bizi darbeci diye nitelendiriyorsun. 12 Eylül’den başlayarak her türlü darbenin karşısında durdum. İşimden oldum. 12 eylül darbesinin davalarında bir haberim yüzünden ben senelerce yargılandım. Şimdi sen beni neden böyle itham ediyorsun.

www.moralhaber.net

 

Etiketler :