Altan Tan'dan Kobani olayları itirafları

Altan Tan'dan Kobani olayları itirafları

HDP milletvekili Altan Tan, yakıp yıkan, dükkanları yağmalayan HDP tabanıyla ilgili konuştu: "Olayları önleyebilirdik, Bahçeli gibi yapamadık"

Kobani eylemleri bahane edilerek Türkiye'nin birçok şehrinde olaylar çıkarıldı, sokaklar ateşe verildi, kamudaki araçlarla birlikte özel otomobiller de yakılarak adeta bir iç savaş provası yapıldı.

HDP'Lİ VEKİLİN İTİRAFLARI

Olayların ardından zarar milyon liralarla ölçülürken HDP'nin etkin isimlerinden biri olan Altan Tan'dan itiraflar sırasıyla geldi. Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Altan Tan Devlet Bahçeli'yi örnek gösterdi.

BAHÇELİ GİBİ YAPMALIYDIK

İşte Altan Tan'ın o açıklamaları:

"Biz sokağa çağrı yaparken özenli davranmalıydık. Öncesini ve sonrasını yeterince hesaplamalıydık. Keşke Bahçeli gibi yapabilseydik. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin siyasi fikirlerine katılmam. Ama onun son olaylardaki tavrı önemlidir. 'Bizim partimizin amblemlerini, sloganlarını, işaretlerini kullanarak kimse sokağa çıkmasın' dedi. Bizim de aynı tavrı sergilememiz gerekir."

OLAYLARIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRDİK

"Kitlemizi sokağa çağırırken bunun sonuçlarını düşünmeliydik. Demokratik sınırlarda durur mu, kontrol edebilir miyiz? Bunları düşünmeliydik. Halkı sokağa çağırırken vurup kırmalara, mahal verilmesinin önüne geçecek tarzda bir dil ve üslup kullanmalıydık. Olaylar çığrından çıktığı anda da yapabileceklerimiz vardı."

İLK SALDIRIYA UĞRAYAN HÜDA - PAR'DIR

Benim tespitlerime göre ilk olarak göstericiler, Hüda - Par ve Hüda-Par'a yakın kuruluşlara saldırmışlardır. 3 Hüda-Par'lı kendi mekanlarında öldürüldü, cesetleri sokağa atıldı. Sonrasında onlar da silahla karşılık verdi.

HDP 3 KESİMLE İLİŞKİYİ YARALADI

- Kuyumcu, market, banka yağmaları ile HDP'nin orta sınıflar ile olan yakınlaşması yaralandı.

- Hüda-Par'a yönelik saldırılar ile HDP'nin Kürt İslami çevreler ile olan yakınlaşması yaralandı.

- Büst ve bayrak yakmaları ile HDP'nin laik, seküler Türkler ile olan yakınlaşması yaralandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.