Altan Tan'dan tartışma yaratacak sözler

Altan Tan'dan tartışma yaratacak sözler

BDP'nin desteklediği bağımsız vekil adayı Tan, "Diyanet İşleri Başkanı, generallere abdest almasını öğretsin" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Altan Tan, Bingöl'deki seçim bürosu açılışında, konuştu. Tan, ''Kürt halkı, Türk halkından 200 sene önce Müslüman oldu. 15 bin tane imamı Marmaris'e yollasınlar, Bodrum'a yollasınlar, Antalya'ya yollasınlar, İzmir'e yollasınlar. Bir de şu 15 bin tane imamın başındaki Diyanet İşleri Başkanı'nı Milli Güvenlik Kurulu'na yollasınlar, generallere abdest almasını öğretsin" dedi.

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Altan Tan, yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı hedef aldı.
Tan, "Sevgili arkadaşlarım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imam hatip lise mezunu, 'Ben Müslümanım' diyor. Ben de Refah Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda 1990'lı yıllara kadar görev yaptım. 2007 senesinde Kürtler dediler ki: 'Allah'ı bilen, Peygamberi bilen bir Başbakan gelecek, yeni bir anayasa yapacak, Kürt sorununu da çözecek, başörtüsü sorununu da çözecek, dil sorununu da çözecek.' Ama bizim Başbakan öyle bir şey dedi ki, 'Kürtçe de ana dilde eğitim ülkeyi böler. Kimse benden Kürtçe'de ana dilde eğitim beklemesin' peki sayın Başbakan, Kur'an-ı Kerimde ayetler var. 'Aranızda ihtilaf olduğu vakit, Allah'ın Peygamberini hakem tayin edin' diyor. Gelin biz Allah'ın peygamberini hakem tayin edelim. Bu mazlum ve mağdur Kürt kardeşlerimizin sorununu çözmek için Kürtler arasında bir söz vardır, o da şudur: 'Gelin şeriata gidelim'. Hazreti Muhammed'in Araplara, Farslara, Türklere verdiği hak ne kadarsa bizde o kadar istiyoruz, başka bir şey de istemiyoruz. Ama hayır, ben laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanıyım Kur'an-ı Kerim'in hükümlerine amel etmem diyorsan, Avrupa Birliği kriterleri var. Gel Avrupa Birliği kriterlerini uygula. Ama ben Avrupa birliği kriterlerini çağdaş, liberal demokrasinin kurallarını uygulamıyorum, İslam hukukunun kurallarını da uygulamıyorum diyorsan, o zaman sana bir çift sözümüz var, Ziya Paşa'nın meşhur bir sözü var, 'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir' Bu sözü Türkçe tercüme edeyim, diyor ki: 'Bir adam yanlış bir şey yaptığı zaman, ona nasihat edin, nasihat etmeyeni ikaz edin, ikazdan da anlamıyorsa, onun hakkı dayaktır' diyor. Dayaktır diyor, başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.

"Diyanet İşleri Bakanı, MGK'daki generallere abdest almayı öğretsin"

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bölgeye gönderilen 15 bin imamın Bodrum'a, Marmaris'e, Antalya'ya, İzmir'e yollanması gerektiğini ifade eden Tan,
Kürtlerin Türklerden 200 yıl önce Müslüman olduğunu kaydetti. Tan, "Fotomontajdan bir pankart çıkardılar. 5 yaşındaki bir Bingöllüye sorun, 85 yaşındakine de sorun, biz ki Şeyh Sait'in torunları, bizim peygamberimiz kim? Hazreti Muhammed. Kürtlerin başka bir peygamberi yok. Diyorlar ki, 'Bunlar Diyanet'in imamlarının arkasında namaz kılmıyorlar' böyle diyorlar. Bizim Diyanet'in imamlarıyla bir sorunumuz yok. Bizim camiyle de bir kavgamız yok, cami bizim camimiz, Müslümanların camisidir. Eğer birileri bizi dinle kandırmak istiyorsa, Milli Güvenlik Kurulu'nda Kürdistan'a 15 bin tane imam yollayalım, bu Kürtleri kandırsın, bunlarda Kürt'üğü'nden vazgeçsin diyorlarsa, işte bizim kavgamız bunlarladır. Sevgili kardeşlerim, bize bu 15 bin tane imam kadrosunu niye yolluyorlar? Eğer İslam'ı öğretmek için, Allah'ın gerçek dinini öğretmek için geliyorlarsa, baş göz üstüne. Ama zahmet etmesinler, zaten bizim mollalarımız, şeyhlerimiz, alimlerimiz var. Kürt halkı, Türk halkından 200 sene önce Müslüman oldu. Bunu 15 bin tane imamı Marmaris'e yollasınlar, Bodrum'a yollasınlar, Antalya'ya yollasınlar, İzmir'e yollasınlar. Bir de şu 15 bin tane imamın başındaki Diyanet İşleri Başkanını Milli Güvenlik Kuruluna yollasınlar, generallere abdest almasını öğretsin" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum