Altay’dan TFF’ye “ihtar”

Altay’dan TFF’ye “ihtar”

Geçtiğimiz sezon, Bank Asya 1.Lig’inden Spor toto 2.Lig’ine düşen ve bu ligde mücadelesini sürdüren Altay SK, şike ve teşvik suçunun işlenmesiyle haksızlığa uğrayan takımlar arasında yer aldığını belirterek harekete geçti ve noter aracılığıyla Türkiye Fu

İhtar’da ülke futbolunun içinde bulunduğu durumun TFF Disiplin Kurulu ve UEFA Disiplin Kurulu tarafından değerlendirildiği, Türk futbolunun bundan olumsuz etkilendiği vurgulanarak; şikenin söz konusu olduğu liglerden düşen ve sıralaması değişen takımların mağdur olduğu belirtildi. TFF’nin kararıyla alınan olağanüstü kongrede tartışılacak olan 58. Maddenin yanı sıra mağduriyeti olan kulüplerin durumunun da değerlendirilmesi istenerek şöyle denildi.

“Olağanüstü Genel Kurul Toplantı gündeminde, şike ve teşvik primleri sebebiyle zarar gören, küme düşen, sıralaması değişen mağdurlar ile ilgili hiçbir çalışmanın olmamasıda dikkat çekicidir. Yani Federasyon Başkanlığı tarafından, şike ve teşvik olaylarına karışan kişi ve kulüplerin hukukuna gösterilen özenin çok az bir kısmının dahi olsa, şike sebebiyle küme düşen takımlar için gösterilmesinin beklenilmesi en doğal hakkımızdır.”

Altay Başkanı Ömer Hızlıok, tüm camianın bu konuda görüşünün alındığını belirterek,“Altay’ın geçtiğimiz sezon şike yapılan maçlar nedeniyle, mağduriyetinin söz konusu olduğunu ve bu mağduriyetin giderilmesinin de en doğal hakkımız olduğunu noter aracıyla TFF’ye bildirdik. Genel kuruldan mağdur olan kulüplerle ilgili karar alınmasını da istiyoruz. Aksi halde yasal haklarımı saklıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.