Altayklı: Halk 'mağrur' AKP'yi sevmedi

Altayklı: Halk 'mağrur' AKP'yi sevmedi

Gazete Habertürk Genel Yayın Yönetmeni seçim sonuçları ve Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirdi

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından HABERTÜRK TV'nin seçim yayınında konuşan Fatih Altaylı şunları kaydetti:

Antalya için Başbakan'ın şaşırması gereksiz. Ben Menderes Türel'e 2 ay önce "geçmiş olsun" dedim. Çünkü vahim ahatalar yaptılar. Geçen seçimi Antalya'da Kepez ile kazandılar. Kepez'de büyük oy aldı ve bu Antalya'nın tamamında fark yarattı. O büyük oyu sağlayan Başkanı aldılar. Yerine Ankara'dan Gençlik Kolları Başkanını getirdiler. Geçen seçimde Türel'den önce aday adayı olan ve buna bozulup partiden ayrılan kişiyi de aldılar, yine önemli bir oy deposu, Muratpaşa'ya koydular. Bunları yaptığınız zaman büyük bir kayıpla karşılaşıyorsunuz.

Menderes Türel'e karşı bir tepki vardı. Ve ben bunu kendisine söyledim. Dedi ki, 'Çok hizmet yapıyorum.' Doğru ama bazı şeyleri daha iyi değerlendirmeliydi. AK Parti'Nasıl olsa kazanırım' deyince bu oldu. Siyaset bu kadar rahatlamayı kaldırmıyor. Antalya'da genel bir CHP havası vardı.

İlginçtir AK Parti inatlaştığı yerleri kaybetti. Diyarbakır...Bakanlar, çıkartma, bilmem ne...Van, İzmir...inatlaştı, kaybetti. Demek ki Türk seçmeni bu kadar inatlaşmaktan hoşlanmıyor.

Başbakan'ın konuşması tam beklediğim gibiydi. 'Dersimizi aldık, bundan sonra gerekeni yapacağız' dedi. Göreceğiz.

Biraz da seçmen korktu galiba o mağdur AKP'nin mağrur AKP'ye dönmesinden hoşlanmadı seçmen. AKP ilk geldiğinde 'mağdur'du. 22 Temmuz'da yine mağduriyet vardı. Bu kez mağrur girdiler seçime seçmen bunu sevmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :