ALTAYLI, SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İ FENA BOZDU

ALTAYLI, SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İ FENA BOZDU

"Öyle bir anlatıyorsunuz ki zannedersin PKK şahane bir örgüt" diyen Fatih Altaylı, Sırrı Süreyya Önder'i fena bozdu...

Fatih Altaylı ile Sırrı Süreyya Önder'in PKK tartışması geceye damga vurdu. Fatih Altaylı, Önder'e "Öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki PKK şahane bir örgütmüş gibi algılanıyor" dedi. Önder ise bir gün kendilerine sorarsınız diye yanıt  verdi.

Habertürk'te ekrana gelen Teke Tek'in dün gece ekrana gelen bölümünde BDP'li milletvekili Sırrı Süreyya Önder Kürt sorunu ve İmralı görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Önder, Öcalan ile devlet arasındaki görüşmeler için barış dilinin oluşturulması gerektiğini belirtirken silahların da en kısa zamanda susması gerektiğini ifade etti. Sırrı Süreyya Önder'in, devletin sistematik bir asimilasyon çabalarına karşı olarak insanların dağlara çıktığına dair görüşüne katılmayan Altaylı, "Öyle bir anlatıyorsunuz ki zannedersin PKK şahane bir örgüt" şeklinde tepki gösterdi.

"GÜNGÖREN'DE BOMBAYI BEN Mİ PATLATTIM"

Altaylı, Kani Yılmaz'ın açıklamalarını da örnek göstererek PKK'nın kendi içinde yaptığı infazları hatırlattı. KCK gösterilerinde yaralanan ve öldürülenleri de örnek gösteren Altaylı, "Güngören'de bombayı ben mi patlattım" diye de ekledi.

"BİR PKK'LIYA SORARSINIZ"

Altaylı'nın hatırlatmaları karşısında Sırrı Süreyya Önder ise mutlak bir cevap vermek yerine topu taca attı.

"Bombayı ben de patlatmadım. Tüm bunları bir gün buraya bir PKK'lı getirip ona sorarsınız" diyen Önder, kendisinin bir barış projeksiyonu tutmaya çalıştığını ve bu sorunun muhatabı olmadığını söyledi. Ayrıca PKK'nın kendi içindeki infazlar için de "Kürtler'in kendi aralarında konuşacağı bir mesele" nitelemesi yapan Önder, "İnsanlara tüm bunları konuşacak bir zemin sağlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.