Altın 2 bin dolar olacak

Altın 2 bin dolar olacak

Yatırımcılar dikkat! Uzmanlar uyardı: 'Altın 2 bin dolara yükselecek.

Altın fiyatının 10 yılda 2 bin dolara kadar çıkacağını savunan Rogers, portföyünü çeşitlendirmek isteyenlere emtiaya yönelmelerini önerdi.
Emtialar üzerindeki boğa eğilimiyle tanınan ünlü yatırımcı Jim Rogers, 1060 dolara yükselerek yeni bir rekor kıran altın fiyatlarının 10 yıl içinde 2 bin dolara ulaşacağını öne sürdü. Altın fiyatları dün halen 1050 dolar seviyesindeydi. Altın fiyatlarının zayıflayan dolara karşı bir koruma olarak artışa geçtiğini belirten Rogers, petrol, bakır ve şeker gibi emtiaların uzun vadede dünyada talep arttıkça ve kaynaklar azaldıkça yükselmeye devam edeceğini belirtti. ABD Doları için 'aşırı derecede hasara uğradı' diyen Rogers, "Dış borç her geçen yıl hızla artıyor. Washington'ın bu durumdan kaygılanır gibi gözüktüğünü düşünmüyorum" dedi.
ASYA'DA TALEP ARTTI
Son otuz yılda emtia üretiminde arzda açık olduğunu bunun yanı sıra ise talebin artmaya devam ettiğini belirten Rogers, özellikle Asya'da talebin arttığını söyledi. Rogers, "Eğer portföyünüzü çeşitlendirmek istiyorsanız emtialara yönelmelisiniz çünkü emtialar diğer varlıklarınızdan farklı yönde hareket edecek" dedi. Altının yanı sıra gümüş, platin ve palladyum gibi değerli metallari de elinde bulundurduğunu kaydeden Rogers, Japon yeni ve Singapur doları ile tarım emtialarından şekere sahip olduğunu söyledi. Rogers, gümüşün en yüksek zamanlarından yüzde 70 aşağıda olduğunu vurguladı.

bugün

Etiketler :