Altın çocuk Rıza Kayaalp

Altın çocuk Rıza Kayaalp

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp, Bulgar rakibi Nikolov Lyubomir Dimitrov'u 9-0 yenerek, altın madalya aldı. Milli sporcu böylece dördüncü kez Avrupa Şampiyonu oldu. Cenk İldem de 98 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu

130 kiloda son Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, önce Ukrayna, ardından Letonya ve son olarak Rus rakibini rahat yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Bulgar Lyubomir Dimitrov'La karşılaşan Rıza üstün bir güreşin ardından rakibini 9-0 yenip şampiyonluğa uzandı.

Cenk'ten gümüş

98 kiloda Cenk İldem ilk turda İsveçli Stefan Fredrik Carl Schon'la karşılaştı. Cenk, rakibini 2 - 1'le geçerken çeyrek finalde Gürcistanlı Vasıl Imerlishvili'yi 2-0 mağlup etti. Milli güreşçi, yarı finalde, Akdeniz oyunlarında mağlup olduğu Fransız Melonin Noumonvi'yi 4-2 yenerek adını finale yazdırdı. Cenk İldem, finalde Ermeni Artur Aleksanyan'a mağlup olarak gümüşte kaldı.

Rahmen bronzu kaçırdı

59 kiloda Rahman Bilici ise Polonyalı ve Belaruslı rakiplerini yendikten snra yarı finalde yarı finalde Moldovalı Victor Ciobanu'ya 2 - 0 kaybetti. Bilici bronz maçında da Azeri rakibine mağlup olunca turnuvayı madalyasız kapattı.

66 kiloda mücadele eden Atakan Yüksel ise Ermeni rakibiyle 3-3 berabere kalırken son puan veren sporcu olduğu için elendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.