Altın yatırımcısı dört köşe

Altın yatırımcısı dört köşe

Altın fiyatları haftanın ilk gününe de 6 ayın zirvesinden tırmanarak başladı.

Piyasalarda ABD'den Çin'e merkez bankalarının parasal genişlemeye gideceği beklentisinin artması ile geçtiğimiz hafta 1,700 dolar sınırını kıran altın, altı ayın yükseğinden yukarı tırmanarak yaklaşık 1,734 dolardan alıcı buluyor. Paladyum ise dört ayın zirvesini gördü.

YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Spot altının onsu yüzde 0.3 kadar artışla 1,740.05 dolara çıktı ve Singapur'da yerel saatle 9.43'te 1,739.75 dolardan alıcı buldu. Kıymetli, metal 7 eylül cuma günü ise ABD istihdam verisinin beklentin çok altında arttığının açıklanmasının ardından 29 şubat tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,741.70 doları buldu. Bloomberg veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları cuma günü 2,474.117 ton rekorunu kırdı.

ABD ekonomisinin ağustos ayında Bloomberg ekonomistlerinin 130 bin tahmininin çok çok altında kalarak 96,000 istihdam gerçekleştirmesi merkez bankası Fed'in bu hafta daha fazla araç açıklayacağına dair spekülasyonları artırdı. Çin endüstriyel üretimi ise dün açıklanan rapora göre üç yılın en yavaş büyümesini gösterdi ve Başkan Hu Jintao'nun ekonomik büyümenin "gözardı edilemez aşağı yönlü baskı" ile karşı karşıya olduğunu açıklaması daha fazla teşviğe ihtiyaç duyulacağına dair işaretleri artırdı.

 

New York Comex'teki aralık vadeli altın, daha aktif olan fiyatların 7 eylül tarihinde 1,745.40 dolara tırmanmasının ardından pek fazla değişim göstermeyerek 1,741 dolar civarında seyrediyor. Citigroup'a göreFed'in parasala teşviğe gideceğine dair piyasa beklentilerinin indikatörlerinin endeksi yüzde 99'a yükselerek tüm zamanların zirvesine yerleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.