Amacım Partiyi Kapattırmak!

Amacım Partiyi Kapattırmak!

Batman'daki Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) yapılanmasına yönelik soruşturma tamamlandı.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, 14 sanık hakkında 'terör örgütü üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası' yapmak suçlarından toplam 700 yıl hapis cezası isteniyor. İddianamede sanıkların DTP'nin millletvekilleri ile belediye başkanlarına verdikleri talimatlar önemli yer tutuyor. DTP hakkında açılan kapatma davası sürecinde G.K. ile N.A. arasında gerçekleşen bir telefon görüşmesinde şu ifadeler geçiyor: "G.K.: Yoldaş ne yapıyorsunuz? N.A.: Valla kapattırmaya çalışıyoruz partiyi, bir türlü kapatmıyorlar, erteliyorlar. Ankara'dayım."

İddianamede sanıkların terör örgütü adına şehirlerde yasa dışı eylemler gerçekleştirdiği ve PKK'ya eleman temin edip kırsala gönderdiği ifade ediliyor. Milletvekili ve belediye başkanlarına talimat verildiği öne sürülürken sanıkların kendi aralarındaki telefon görüşmelerinde 'çarşı' (Kandil), 'park' (DTP), 'ruhsat' (sahte kimlik) ve 'işçi' (kırsala gönderilecek eleman) şeklinde şifreli konuştukları kaydediliyor. Sanıkların halkın oyuyla seçilen kapatılan DTP'nin milletvekilleri ile belediye başkanlarına verdikleri talimatların telefon görüşmeleri de yer alıyor. Dikkat çeken telefon görüşmelerinden biriyse şöyle:

G.K.: Yoldaş ne yapıyorsunuz?

N.A.: Valla kapattırmaya çalışıyoruz partiyi, bir türlü kapatmıyorlar, erteliyorlar. Ankara'dayım.

G.K.: Diğerleri...

N.A.: İstanbul'da.

G.K.: Onlara telefon açıyorum, açmıyorlar, onlara telefon aç, hemen ikisi de dönsünler. Sandım yoldalar, cevap vermiyorlar. Acilen dönün üçünüz de.

N.A.: Bir iki gün kalmasınlar mı?

G.K.: Bir iki gün başlarından fazla, zaten kaç gündür kaytarıyorlar.

N.A.: Dün gece ulaştılar oraya.

G.K.: Bir şey olmaz, hemen gelsinler.

N.A.: Arıyorum, derim seni arasınlar.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 25 Aralık 2009'da Batman'da terör örgütü KCK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'ne (YDGM) yönelik başlatılan soruşturmanın iddianamesi hazırlandı. Özel yetkili cumhuriyet savcısının hazırladığı 120 sayfalık iddianame 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Aralarında kapatılan DTP'nin eski Batman İl Başkanı Ahmet Solmaz'ın bulunduğu 2'si firari 14 kişiyle ilgili iddianamede sanıkların PKK terör örgütü adına şehir merkezinde yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu belirtildi. Piramit tarzı hücre tipi komiteler oluşturarak örgütsel eğitimler tertiplediği dile getirilirken sanıkların molotofkokteylli korsan gösteriler düzenledikleri ve kundaklama eylemleri gerçekleştirdikleri anlatıldı. PKK terör örgütünün adını kullanarak, örgüte ve DTP'ye karşı olan esnaf ve vatandaşları tehdit edip sindirmeye çalıştıklarının altı çizildi.

Savcı, sanıkların TCK 314/2 maddesinde düzenlenen "yasa dışı silahlı terör örgütüne üye olmak" ve TMK 7/2'deki "yasa dışı terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 15 ile 100 yıl arasında cezalandırılmasını istedi.

İki aydır para vermiyorlar, alın

İddianamede sanıkların PKK'nın adını kullanarak işadamlarından para topladıkları ifade ediliyor. Bir telefon görüşmesi şöyle:

R.: Sana verdiğim o isimler var ya iki aydır vermiyorlar kimisi 3 aydır, onlardan alın ha.

A.K.: Tamam, onların aidatı ayrıdır.

R.: O zabıtanın ne kadar yapıyor?

A.K.: Nusret'in mi?

R: Onunki 100 milyon yapıyor.

A.K.: Onlardan alıyoruz, gelip imza atıyorlar, kim veriyor kim vermiyor yanımızda yazılıdır.

R.: Vermeyenlerden alın.

Etiketler :