Amaçları İslam dünyasına alternatif yeni bir din getirmekti."

Amaçları İslam dünyasına alternatif yeni bir din getirmekti."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili "Amaçları sadece Türkiye’yi ele geçirmek değil, amaçları İslam dünyasına alternatif yeni bir din getirmekti." dedi.

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili "Amaçları sadece Türkiye’yi ele geçirmek değil, amaçları İslam dünyasına alternatif yeni bir din getirmekti." dedi.

Siirt'te, FETÖ'den Mili Eğitim Bakanlığına devredilen okulları ziyaret eden Aktay, gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün planlanmış sinsi bir gizli hareket olduğunu söyledi.

Başka ülkelerde de benzer hareketler olduğu ifade eden Aktay, şunları kaydetti:

"Pakistan ve İran'da benzer yapılar var. Yunanistan’da Ortodoks mezhebini Protestanlığa dönüştürmek için hareket etmiş başka bir hareket var. Daha da öteye gidersek Amerika’da Rum tarikatı var, yine Amerika’nın yönettiği ama özellikle Güney Kore, Japonya ve Çin gibi ülkelerde etkili olma hedefi güden başka bir tarikat var. O da aynı amaçla hareket eden bir yapıdır. İşin aslına baktığınız zaman hepsinin de idare edildiği merkez aynı merkez. Bunların hepsi Masonik bir yapı tarafından örgütlenmiş ve belli bir amaca doğru kullanılmak üzere çalıştırılmış hareketlerdir."

Ortada zannedildiği gibi bir hizmet hareketi bulunmadığını ve bu hareketin kökünün dışarıda olduğunu vurgulayan Aktay, FETÖ'nün tamamen dışarıdan global bir iktidar arayışı şebekesi tarafından yönlendirilen, Türkiye içerisinde ve bütün İslam dünyasında etkili olmaya çalışan bir hareket olduğunu kaydetti.

"Amaçları sadece Türkiye’yi ele geçirmek değil, amaçları İslam dünyasına alternatif yeni bir din getirmekti." ifadelerini kullanan Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İslam'ı tahrif etmek istediler. İslam'ın özünden saptırılmış başka bir İslam'ı Müslümanlara üstü kapalı bir şekilde getirmekti. O yüzden sadece Türkiye’de etkili değildi. Dünyanın her tarafına dikkat ederseniz, Türkiye söz konusu olduğunda hizmet hareketi diye bir hareketten bahsediliyor. İşte lideri son derece ılımlı, saygın ve son derece farklı bir İslam anlayışına sahip, bütün bu değerleri kendi içerisinde harmanlamış bir İslam anlayışının oralarda reklam edildiğini görüyorduk. İslama alternatif yeni bir din oluşturma amacı olduğunu net bir şekilde görüyoruz."

Batı'nın hesap etmediği, karşılarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider çıktığını anlatan Aktay, "Ben sosyolojik araştırmalar yapıyordum ve gittiğim her yerde giderek şöyle bir rekabetin oluştuğunu görüyordum; birileri onu İslam lideri olarak lanse etmeye çalışırken hiç umulmayan, hesapta olmayan Recep Tayyip Erdoğan diye bir şey çıktı. Recep Tayyip Erdoğan hiç o tür reklamlara ihtiyaç duymadan, dünyanın herhangi bir yerine misyonerler göndermeden, eğitim gönüllüleri göndermeden, bir yerlerde örgütlenmeden, sadece duruşuyla ve kendi hizmetine, samimiyetle yapmış olduğu hizmetle ve kendi ülkesini kalkındırdı."

Aktay'ın ziyaretlerine, İl Mili Eğitim Müdürü Fethi Suay da eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.