Aman tuzağa dikkat! Şehitlerle soyuyorlar

Aman tuzağa dikkat! Şehitlerle soyuyorlar

Kamuoyundakimillî hassasiyeti fırsat bilen dolandırıcılar, şehit aileleri adına para toplamaya devam ediyor.

Kendilerini emekli subay ya da astsubay olarak tanıtan dolandırıcılar, işadamları ve esnaftan şehit aileleri ve dernekleri adına yardım talep ediyor.

Bazıları da bayrak, CD, saat, kitap, rozet gibi eşyaları, şehit ailelerinin adını kullanarak satmaya çalışıyor. Son günlerde kurdukları korsan dernekler adına bastırdıkları dergi ve gazeteleri, tanesi 5-10 liraya satan kişiler, topladıkları yardımlarla, şehit asker ve polislerin çocuklarına burs verdiklerini iddia ediyor. Şehit dernekleri ise hiçbir zaman böyle bir yardım kampanyasına girişmediklerini hatırlatarak, şehit dernekleri kurucularının şehit ailelerinden oluşmasını istiyor. Kendilerine de şikâyetler geldiğini ifade eden şehit dernekleri, vatandaşı uyanık olmaya çağırıyor.

Şehit Aileleri ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hamit Köse, internet sitesinden bir duyuru yayımladı. Köse, duygu sömürüsüyle halkı dolandıran kişilere itibar edilmemesini istedi.

ŞEHİT YAKINI OLMAYAN DERNEKLER KAPATILMALI

Köse, yönetiminde şehit yakını veya gazi olmayanların bulunduğu şehit derneklerinin kapatılması gerektiğini belirtti. Hamit Köse, "Şehit aileleri, dilenci yerine koyulamaz. Belediyelerden, fuarlar ve etkinlikleri için stant istiyorlar. Bazıları dergi, gazete çıkarıp satarak, pazarlama yaparak şehit ailelerini rencide ediyor. O derneklerin hiçbirinden şehit ailelerine yardım gitmiyor. Ne kadar para topladıklarının ve kimlere yardım yaptıklarının araştırılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan da şehitler adına para toplandığı bilgisinin kendilerine de ulaştığını söyledi. Bu kişilerin kestiği makbuzları da bulduklarını ifade eden Alphan, insanların uyanık olmasını istedi. Kimsenin şahıs hesaplarına para yatırmamasını tavsiye eden Alphan, bu konuyu İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a götüreceğini vurguladı. Şehit derneklerinin kurucu asil ve yedek üyelerinin tamamının şehit ailelerinden oluşması için kanun hazırlanmasını talep edeceğini kaydeden Yavuz Alphan, şöyle konuştu: "Bir dernek, en az asil beş yönetim ve üç denetleme kurulu üyesiyle bunların yedeklerinden oluşur. Dolayısıyla bir dernek kurabilmek için en az 16 kişi olması gerekir. Kanunla, bunların tamamının şehit yakınları olması sağlanmalı."

Etiketler :