Amasra'da patlamaya ilişkin İyi Parti Sözcüsünden açıklama.

Amasra'da patlamaya ilişkin İyi Parti Sözcüsünden açıklama.

"Maden havalandırmasının iyileştirilmesine dair hayata geçmeyen yatırım projeleri kazanın meydana gelmesinde önemli rol oynamıştır. Havalandırma sistemi yeterli ve etkili olsaydı kaza meydana gelmeyecekti"

ANKARA (AA) - İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlamayla ilgili, "Havalandırma sistemi yeterli ve etkili olsaydı kaza meydana gelmeyecekti." dedi.

Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Amasra'da maden ocağındaki patlamada, 42 madencinin hayatını kaybettiğini anımsatan Zorlu, "Maden havalandırmasının iyileştirilmesine dair hayata geçmeyen yatırım projeleri kazanın meydana gelmesinde önemli rol oynamıştır. Havalandırma sistemi yeterli ve etkili olsaydı kaza meydana gelmeyecekti." diye konuştu.

İYİ Parti olarak maden kazasının takipçisi olacaklarını belirten Zorlu, davaya müdahil olacaklarını bildirdi.

- Öğretmenlik Meslek Kanunu Anayasa Mahkemesi gündeminde

Sözcü Kürşad Zorlu, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerinin iptaline ilişkin başvurunun 9 Kasım'da Anayasa Mahkemesinde esastan görüşüleceğini belirtti. Zorlu, "Mesele eğitimin kalitesini yükseltmekten çıktı öğretmenler odasını ayrıştıracak, onların huzurunu ve motivasyonunu sarsacak bir noktaya gitti. İYİ Parti iktidarında Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu yeniden ele alacağız. Kıdemi ne olursa olsun her öğretmenimizin maaşına aylık net asgari ücretin yüzde 50'si oranında iyileştirme yapacağız." dedi.

- "Gerekçeli karar açıklanmalı"

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Anayasa Mahkemesinin, Milletvekili Seçim Kanunu'nun iptaline yönelik başvuruyu oy çokluğu ile reddettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Neydi o? Cumhurbaşkanı'nın siyasi seçim yasaklarından muaf tutulmasını sağlayacak karardı. Bu karar başlı başına sorunlu bir karardır. Çünkü biz demokrasiye inanan bir parti olarak siyasi rekabetin, eşitlik ilkesinin burada bozulduğunu açıkça görüyoruz. Bu gitmekte olduğumuz demokrasi çıtamızın hakkında da bir fikir veriyor. Gerekçeli karar siteye yüklenmemiştir. Milletimizin ve bizlerin bu gerekçeli kararı bilmeye hakkı vardır. Bu başvuru neden reddedilmiştir? Gerekçeli kararın Anayasa Mahkemesi tarafından açıklanmasının da çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum."

Sözcü Kürşad Zorlu, Özbekistan'da 11 Kasım'da düzenlenecek Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi'ne de değinerek, şunları kaydetti:

"Biz Orta-Asya'daki enerji kaynaklarıyla Kafkasları bizzat Azerbaycan'ı birleştirecek, Trans-Hazar koridorunu çok önemsiyoruz. Buradan bir tuzağa dikkati çekerek bir uyarıda bulunmak istiyorum. Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin, 'Türkiye'yi gaz üssü yapabiliriz' şeklinde bir açıklamada bulundu. Şunun altınız çizmek istiyoruz, esas olan yıllardır kaybedilen zamanı telafi etmek adına, Türk dünyasının enerji hattı haline gelebileceği, onun merkezi olabilme iddiasıdır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu iddia üzerine kurulmalıdır. Dolayısıyla seslendirilen diğer projenin bir yönüyle de Türk dünyasının bu kadar bütünleşmekte olduğu bir dönemde bize vakit kaybı yaratacak, projelerimizi öteleyecek bir stratejinin ürünü olabileceğine de özellikle dikkat çekmek istiyoruz."

AK Parti heyetinin TBMM'de HDP heyeti ile görüşmesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Kürşad Zorlu, "Partiler değer yargılarını seçim kazanmak için kullanmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.