Amasya Kitap Fuarı ilk kez kapılarını açtı, 97 yayınevi ve 87 yazar 5 Ekim’e kadar kitapseverlerle buluşacak

Amasya Kitap Fuarı ilk kez kapılarını açtı, 97 yayınevi ve 87 yazar 5 Ekim’e kadar kitapseverlerle buluşacak

Amasya Belediyesince bu yıl ilk kez düzenlenen Kitap Fuarı, yoğun ilgiyle kapılarını açtı. 5 Ekim’e kadar sürecek fuarda 97 yayınevi ve 87 yazar kitapseverlerle bir araya gelecek. Belediye Başkanı Turgay Sevindi, fuarın geleneksel hale geleceğini açıkladı

Amasya Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Amasya Kitap Fuarı başladı.

İstasyon Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışı, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ve CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz tarafından yapıldı.

Sevindi, 8 bin 500 yıllık tarihi bulunan Amasya'nın kültür ve sanatın merkezi olması için çalıştıklarını belirterek, "İlkini düzenlediğimiz kitap fuarına müthiş bir katılım var. Amasyalı bunu bekliyormuş, bizler de çok mutluyuz. Devamını getireceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, yetişkinlerimiz, herkesin çok daha kolayca kitaba ulaşabileceği ortamlar oluşturacağız." diye konuştu.

5 Ekim'e kadar açık kalacak fuara 97 yayınevi katılıyor. Fuarda 87 yazar da kitapseverlerle bir araya gelecek.

Fuara katılan 17 yaşındaki genç yazar Kayra Barın Özder, bilim kurgu ile ilgili bir kitap yazdığını dile getirerek, "Dört kitaplık bir serinin ilk kitabı. Felsefe, gizem gibi birçok konudan oluşuyor." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.