Amasya'nın ilk cemevinin temeli atıldı

Amasya'nın ilk cemevinin temeli atıldı

Amasya'nın ilk cemevinin temeli, Alevi ve Sünni vatandaşların katılımıyla atıldı.

Amasya'da Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından yaptırılan Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temeli, Amasya Valisi H. İbrahim Daşöz ve Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir'in katıldığı törenle atıldı.

Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından, Sofular Mahallesi'nde yapılacak Kültür Merkezi ve Cemevi'nin temel atma töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, insanların gönülleri ile kalplerini birbirine yaklaştıran her işte bir hayrın olduğunu ifade etti.

Yapılan bu çalışmanın, birlik ve beraberlik sembolü olacağını ifade eden Vali Daşöz, "Yapılan bu eser sadece Alevi vatandaşlarımız için değil, tüm Amasyamız için birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik adına büyük bir sembol olacaktır. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir de eserin hayırlı olmasını temenni ederken, inşaat esnasında belediye olarak üzerlerine düşen her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından, temeli atılan Kültür Merkezi ve Cemevi'nin 350 metrekare alan üzerine iki kat olacağı ve yaklaşık 1.5 yılda tamamlanmasının planlandığını belirtildi. Törene, CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, Hamdullah Efendi Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Çelebi, dernek üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :