Amerika, İncirlik'i kullanacak mı?

Amerika, İncirlik'i kullanacak mı?

Açıklamayı, başkent Trablus'ta Libya ordusu sözcüsü yaptı. Libya Silahlı Kuvvetleri sözcüsü, tüm birliklerine yerel saatle 21.00'den itibaren ateşkes emri verdi. Pentagon'dan da açıklama yapıldı..

GÜNCELLENEN MANŞET

SAAT 22:10 PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Pentagon açıklamasında, 'Türkiye'nin katılım konusunda hala değerlendirmesini sürdürüyor.. Kaddafi'nin ateşkes açıklaması kuşkuyla karşıladık' dedi..

Bir gazetecinin 'Operasyonda Türkiye'deki İncirlik Üssü kullanılacak mı?' sorusuna sözcü 'Her ülke kendi kararını kendi verecek.. Türkiye henüz kararını vermiş değil' cevabını verdi..

SAAT 20:50: 
LİBYA'DAN ATEŞKES

Libya silahlı kuvvetleri, gece saat 21.00'den itibaren (TSİ aynı), tüm birliklerine ülkeye saldıran Batılı güçlere karşı ateşkes emri verdi.

Açıklamayı, başkent Trablus'ta Libya ordusu sözcüsü yaptı.

Sözcü, Afrika Birliği'nin dün "savaş durumunun derhal kesilmesi" çağrısına cevaben ateşkes ilan edildiğini bildirdi.

SAAT 20:10 İNGİLTERE SAVUNMA BAKANI FOX: "OPERASYON ŞİMDİYE KADAR ÇOK BAŞARILI"

İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox, Libya'ya şimdiye kadar yapılan operasyonun "çok başarılı" olduğunu söyledi.

Bu arada, İngiliz Dışişleri Bakanlığından, Arap Ligi'nin Libya'daki bombalamalara ilişkin endişesi konusunda bir açıklama geldi. Bakanlık Sözcüsü, "Kaddafi'nin aksine, koalisyon güçleri sivillere saldırmıyor. BM kararı, Libya halkını korumak için tüm gerekli tedbirleri alma yetkisi vermiştir" dedi.

Öte yandan, İngiliz hükümeti acil yönetim komitesi "kobra"nın, bu akşam Libya'ya ilişkin bir toplantı yapması bekleniyor.

İngiltere, koalisyon güçleriyle birlikte Birleşmiş Milletler'in 1973 sayılı kararının uygulanması çerçevesinde Libya'ya düzenlediği askeri operasyon kapsamında, denizaltıların yanı sıra HMS Westminster ve HMS Cumberland adlı askeri gemiler ile Kıbrıs'taki üssünü kullanıyor.

SAAT 17.38 Kıbrıs Rum Kesimi adadaki İngiliz üslerinin kullanımından rahatsız olduklarını açıklarke kafa karıştıran başka bir ifadeyi de duyurdular. Rum Kesimi uçakların destek için havalandığını bombardımandan habersiz olduklarını vurguladı.

SAAT 16.00 NATO'ya bağlı 28 ülkenin büyükelçileri olağan üstü toplandı.

ABD Genelkurmay Başkanı Mullen Libya'ya harekatın ne zaman biteceğinin belirsiz olduğunu söyledi.

Arap Birliği uçuşa yasak bölge kararı istediklerini bombardıman istemediklerini açıkladı. Birlik ayrıca sivil kayıpların olduğu bir operasyonu benimsemediklerini ve kabul etmediklerini açıkladı.

ABD'nin Afrika Komutanlığı, Libya'ya yönelik dün akşamki Amerikan saldırılarında en az 20 hedefin vurulduğunu bildirdi.


SAAT 15. 23 Kaddafi güçleri Misrata'ya tanklarla girdi. Yardımları engellemek için internet kapatıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya'da operasyonlara başlayan ülkelere, "ayırt etmeksizin güç kullanmaya son vermeleri" çağrısında bulundu.

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı ordu birliklerinin tank desteğiyle girdikleri Misrata kentinde çok sayıda kişinin öldürüldüğü öne sürüldü.


SAAT 14.17 ABD Savaş uçaklarının bugün erken saatlerde Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı kara birliklerine saldırı düzenlediği bildirildi.

Libya'ya yönelik operasyonda bugün Bingazi yakınında onlarca askeri aracın tahrip edildiği bildirildi.

Kaddafi 1 milyon kadın ve erkeği silahlandırdı.

Etiketler :