Amerika'da fırtına: 7 ölü

Amerika'da fırtına: 7 ölü

Amerika'nın güneyinde meydana gelen fırtına 7 kişi hayatını kaybetti. Georgia Eyaleti'nde yaşanan fırtına özellikle eyaletin güneydoğu bölgesinde olan Mississippi Nehri çevresinde etkili olduğu belirtildi.

AP Haber Ajansı'nın bölgeden geçtiği habere göre, iki kişinin arabalarının üstüne yıkılan ağaç nedeniyle hayatlarını kaybettiğini duyurdu.

Dün başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar etkili olan şiddetli rüzgarın sebep olduğu fırtınanın bölgede Ulusal Meteoroloji Merkezi'nin raporlarına göre 20 hortum meydana geldi.

Evin üzerine yıkılan ağacın 28 yaşındaki bir baba ile 4 yaşındaki oğlunu uykuda yakaladığı öğrenildi. Olaydan sağ kurtulan anne Marcie Moorer ile küçük oğlu Iysic'ın (3) şok geçirdiği belirtildi.

Georgie Eyaleti Dodge beldesinde (County) fırtınanın neden olduğu yıkıntılar arasında 45 yaşında birinin cesedi daha bulundu. Colquitt beldesinde sabah işine giden Ronnie Taylor da (56) yola yıkılan çınar ağacına aracı ile çarptı. Kazada hayatını kaybeden Taylor'ın dışında yine aynı beldede ev hapsinde olan bir kişinin daha fırtına nedeniyle öldüğü kaydedildi.

Fırtına nedeniyle bir kişi de elektrik çarpması sonucu öldü. Yetkililerin veriği bilgiye göre 87 yaşındaki talihsiz kişi, pazartesi akşamı fırtınanın neden olduğu elektrik kaçağı nedeniyle öldüğünü belirtti.

Fırtınanın saatte 50 mil bulduğunu belirten Ulusal Metoroloji servisi Gorgia dışında Batı Virginia, Maryland, Delaware, Virginia'da da bugün öğle saatlerine kadar etkili olduğunu rapor etti. Fırtına nedeniyle 200 binden fazla elektriksiz kaldı.

Amerikan tarihinde kaydedilmiş en büyük fırtına bundan tam 37 yıl önce 3-4 Nisan günlerinde yaşandı. Toplam 13 eyalette etkili olan fırtına sonunda 148 hortum meydana gelmiş ve Güney ve Ortabatı eyaletlerini vurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum