Amerikalı Müslüman Kız 12 Yaşında Üniversite Mezunu Oldu

Amerikalı Müslüman Kız 12 Yaşında Üniversite Mezunu Oldu

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan ve 14 Ocak 2009 doğumlu olan Sawsan Ahmed, Broward College Yüksek Okulu’ndan 15 Aralık 2021’de, yani sadece 12 yaşında mezun oldu.

Broward College'ın 61 senelik tarihindeki en genç mezun olan öğrenci rekorunu elde eden Sawsan ikisi de akademisyen olan Arap bir baba ve Latin Amerikalı bir anneden dünyaya gelmiş. Sawsan’dan önceki en genç mezun olan öğrenci 15 yaşındaymış.

Sawsan’ın doğumundan hemen sonra bugünlerine ışık tutacak çok önemli bir hadise meydana gelmiş. Sawsan bebek babası kulağına ezan okuyana dek ağlıyormuş ama ezanı duyunca susmuş. Babası ezanı bitirince tekrar ağlamaya başlamış. Bu olaya şahit olan hemşire babadan tekrar ezan okumasını istemiş. Baba ezana başlayınca yine susmuş Sawsan.

2 yaşında okuma-yazma öğrenen Sawsan tahmin edilebileceği gibi çok yüksek bir zekaya sahip ve fakat aile IQ’sunu paylaşmıyor. Eğitim hayatına ABD’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Florida Üniversitesi’nde devam etmek isteyen Sawsan medikal yapay zeka konusunda çalışmak istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.