Amerika'nın gizli silahı: Tsunami bombaları

Amerika'nın gizli silahı: Tsunami bombaları

Gizli bir deneyde kullanılan bombalarla metrelerce dalgalar oluşturulabildiği söyleniyor.

 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Tsunami oluşturmak için gizli bir deney yaptığı ortaya çıktı. AlterNet'ten Laura Gottesdiener'in haberine göre ABD'nin elinde "Tsunami" bombaları bulunuyor ve bunları onlarca yıldır mükemmelleştiriyor.

DEV DALGALAR OLUŞTURUYOR

Bu bombalar seri şekilde patlatılarak 10 metreyi aşan dalgalar oluşturuluyor. Bu boyuttaki dalgalar sahil kesimlerini ve sahil kasabalarını yutacak güçte sayılıyor. Birleşik Devletler, Yeni Zelanda ile birlikte İkinci Dünya Savaşı esnasında bu bombaları üretmiş. 1944 boyunca 4 bin denemeyle teknoloji mükemmelleştirilmiş.

KİTLESEL YIKIM İÇİN

Ray Waru, "Proje Seal" adı verilen bu gizi ilk ortaya çıkaran Yeni Zelendalı yazar. Waru, "Gizler ve Hazineler" adlı kitabı için Milli Arşivde araştırma yaparken bu bomba testleri bilgisine ulaşmış. AFP'ye konuşan Waru şunları söylüyor: "Çok şaşırtıcıydı. Kitlesel yıkım için tsunami'yi kullanma fikri... Ayrıca Yeni Zelanda'nın bunu işe yarar seviyeye getirmesi de ayrı bir durum".

En yakın ve ölümcül 5 Tsunami ise şöyle:

11 Ocak 2011-Kuzey Pasifik Sahili-Japonya: 9.0 büyüklüğünde depremin ardından oluşan saatte 800 km hızla ilerleyen 10 metrelik dalgalar, 18 bin kişiyi öldürdü. Toplam zararın 235 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

26 Aralık 2004- Sumatra-Endonezya: 9.1 büyüklüğündeki depremle oluşan tsunami 50 metrelik dalgalar oluşturdu. Kıyıyı vuran dalgalar 5km içeriye kadar ulaştı. 10 milyar zararın oluştuğu felakette 230 bin insan hayatını yitirdi.

27 Ağustos 1883-Krakatou-Endonezya: Krakateo volkanının faaliyete geçmesinin ardından oluşan 37 metrelik dalgalar Anjer ve Merak kasabalarını yok etti. 40 bin insan öldü.

1 Kasım 1755-Lizbon-Portekiz: Güney İspanya ve Portekiz açıklarında meydana gelen 8.5 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan 37 metrelik dalgalar Portekiz, İspanya ve Fas sahillerinde 60 bin insanı öldürdü.

28 Kasım 1707- Nankaido-Japonya: 8.4 büyüklüğündeki depremin tetiklediği Tsunami Kyushu, Shikoku ve Honshin kasabalarını vurdu. Osaka da zarar gördü. 30 bin bina yıkılırken, 30 bine yakın insan da hayatını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.