Amerika'nın yeni kralı  SIRP Djokovic

Amerika'nın yeni kralı SIRP Djokovic

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda zafere Novak Djokovic ulaştı.. Nefesleri kesen maçta Rafael Nadal'ı mağlup eden Sırp raket, tarihe de adını yazdırdı..

ABD Açık Tenis Turnuvası'nın finalinde, dünyanın bir numarası Sırp Novak Djokovic ile iki numaralısı İspanyol tenisçi Rafael Nadal karşı karşıya geldi.

Final maçının ilk setine oyunlarda 2-0 geriye düştükten sonra 6 oyun üst üstte kazanan Novak Djokovic, setlerde 1-0 geçmeyi başardı.

İkinci sete de Nadal iyi başladı. İspanyol raket oyunlarda yine 2-0 öne geçmeyi başarırken, setin üçüncü oyunu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Rakibinin servisini kıran Djokovic, 3 oyun daha alarak 4-2 öne geçti. Seti de 6-4 kazanan Sırp raket durumu 2-0 yaptı.

3. sette karşılıklı oyunlarla başlarken, üçüncü oyunda Nadal'ın servisini kıran Djokovic avantajı yakaladı ancak bir sonraki oyunda bu kez ispanyol raket servis kırarak oyunlarda durumu 2-2 yaptı.
Büyük bir çekişmenin yaşandığı 3. setin beşinci oyununda bir kez daha servis kırmayı başaran Djokovic, avantajıyeniden eline aldı. Ama Nadal'ın pes etmeye niyeti yoktu ve rakibinin servisini 0'a karşı kırarak durumu 3-3 yaptı. Kendi servis oyunu da alan İspanyol raket, 4-3 öne geçmeyi başardı.
Yine büyük çekişmenin yaşandığı setin 8. oyunu alan Djokovic durumu 4-4 yaptı. İki raketin kendi servis oyunlarını kazanmasıyla durum 5-5 oldu. Nadal'ın servisini bir kez daha kırmayı başaran Djokovic, 6-5 öne geçti ve şamnpiyonluğa çok yaklaştı. Ancak Nadal, rakibinin servis oyunu sonrası şampiyonluğa ulaşmasına izin vermedi ve rakibinin servisi kırarak seti tie-break'e taşımayı başardı. tie-break'i de kazanan İspanyol raket, setlerde durumu 2-1 yaptı.

4. setin ilk oyunu büyük bir çekişmeye sahne oldu. Djokovic servis oyununu zor da olsa kazandıktan sonra belindeki sorun nedeniyle sakatlık molası aldı. Sakatlık molasının ardından rakibinin servisini kıran ve kendi servis oyununu da kazanan Sırp raket, durumu 3-0 yaptı.

Nadal, durumu 3-1 yaptıktan sonra servis oyununu alan ve rakibinin servisini kıran Djokovic, durumu 5-1 yaptı. Servis oyununu da kazanan Sırp raket, setlerde durumu 3-1 yaparak şampiyonluğa ulaştı.

1 sezonda 3. Grand Slams turnuvası zaferine ulaşan Djokovic, bu başarıyı gösteren 6 isimden biri oldu.

Ayrıca 4 saat 10 dakika süren maçı kazanan Sırp raket, Nadal karşısındaki bu sezon oynadığı 6. finalden de zaferle ayrıldı.


MAÇIN GENİŞ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


(www.tenishaber.com)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.