Anadolu çocuklarının önünü kesmeyin

Anadolu çocuklarının önünü kesmeyin

İmam Hatip Lisesi mezunlarının polis olabilmesi için hazırlanan kanun teklifine destek veren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, önemli açıklamalarda bulundu

Anadolu çocuklarının önünü kesmeyin

Diyanet-Sen’den İmam Hatip’liye polis olma yolunu açan teklife destek

İmam Hatip Lisesi mezunlarının polis olabilmesi için hazırlanan kanun teklifine destek veren Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, bugüne kadar ideolojik takıntılar yüzünden yapılan ayrımcı uygulamalara son veriliyor olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

İdeolojik takıntılardan vazgeçin

Bayraktutar, “İmam Hatip Liseleri'nden mezun olan öğrencileri zor durumda bırakan ayrımcı uygulamalara dokunuluyor olması sevindiricidir. Eğitim ve çalışma hakkı temel insan haklarındandır. Bu hakkın engellenmesi ve önüne set çekilmesi kabul edilemez bir durumdur.  İdeolojik takıntılar yüzünden yapılan ayrımcı ve haksız tasarrufların son bulması demokratikleşme adına önemlidir” dedi. 

Tüm haksız- hukuksuz engeller kaldırılmalıdır

“İmam-Hatip Liseleri Milletimizin fedakârlık ve hayırseverliliğinin en açık göstergesidir” diyen Bayraktutar, “Yapılan tüm anketlerde İHL öğrencilerinin okul dışında ve içinde şiddet olaylarına karışma oranları diğer liselere göre yok gibidir.  O zaman milli, manevi ve ahlaki değerlere bağlı olarak yetişenlerden neden korkulur? İmam Hatip Lisesi mezunlarına uygulanan ayrımcılık için herhangi bir geçerli nedenleri olmayanların mazeret üretmeye de hakları yoktur. Kimilerinin genlerine kadar işleyen ayrımcılıkları yüzünden, Anadolu çocuklarının önünü kesmeye kimsenin hakkı yoktur.  Talebimiz eğitim, öğretim ve çalışma hayatının önündeki tüm haksız- hukuksuz engellerin kaldırılmasıdır. Milletin talepleri ideolojik ya da siyasi takıntılara feda edilmemelidir. İnsanların doğduğu günden öldüğü güne kadar sahip olduğu haklar sınırlanmaz” şeklinde konuştu.

Etiketler :