Anadolu Gençlik'ten müthiş şölen

Anadolu Gençlik'ten müthiş şölen

Anadolu Gençlik Derneğince (AGD), İstanbul'un fethinin 557. yıl dönümü dolayısıyla İnönü Stadyumunda ''Fetih Şöleni'' düzenlendi.

Milli GörüşHareketinin 40. yıl dönümünün de kutlandığı etkinliktekonuşan eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, stattaki manzaranın, gelecek nice fetihlerin müjdecisi olduğunu belirterek, fetihlerin temelinde inanç ve azim bulunduğunu söyledi.

Fetihle anlam kazanan Ayasofya'nın, hakkın batıla galip gelmesinin en önemli sembolü olduğunu ifade eden Erbakan, ''Bu cami, fetih nedeniyle Sultan Fatih'in özel ve manevi vakfıdır. Eğer bir referandum yapılacaksa ilk Ayasofya'nın tekrar camiye çevrilmesi olmalıdır. Bunun için millete sorulmalıdır'' diye konuştu.

Konuşması sık sık ''Mücahit Erbakan'' sloganlarıyla kesilen Necmettin Erbakan, ''Şimdi bu yeni fetih nedir? Önümüzdeki yıl yapılacak seçim var. Yeni fetih, bu seçimde Türkiye'nin dünyadakisiyonizm ve egemen kapitalist güçlere karşı milli değerlerini savunarak milli görüşü iktidara getirmek olacaktır. Artık ülkemizin, İslam'ın boynuna zincir vurup köle edenlerin peşine düşmeyeceğiz'' dedi.

Erbakan, daha sonra stattakileri ayağa kalkmaya davet ederek, milli görüş yemini ettirdi.

-SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ-

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da fethin yıl dönümünü kutlayarak, bundan sonra Türkiye'nin kurtuluşunun Saadet Partisi olacağını savundu.

Fethi sadece kahramanlık destanı olarak anmadıklarını ifade eden Kurtulmuş, ''Bu fetih, önümüzdeki günlerde atacağımız adımların, geleceğimiz için yapacağımız çalışmaların temeli olacaktır. Bizim siyasetimiz, egemen güçlerin, statükocuların, zalimlerin bulunduğu bir siyaset değildir. Türkiye'nin, medeniyeti en üst düzeyde, tüm dünyanınelüstünde tuttuğu, ileriyi gören, inançlı bir ülke olduğu tüm dünyaya gösterilmelidir. Bunlar sadece milli görüşkadrolarının başaracağı işlerdir'' şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, artık milli görüşhareketinin Fatih'in İstanbul'u fethetmesi gibi Bizans zihniyetine karşı şaha kalkması gerekiğini belirterek, ''Biz, Fatih'lerin nesliyiz. Bu gençlik, yani milli gençlik, zalimin zulmüne, Bizans oyunlarına karşı çıkıp, milli değerlerimizi, inançlarımızı coşturacaktır'' dedi.

Kalabalığa, ''Şimdi fetih ruhuyla hareket edeceğimize söz veriyor musunuz'' diye soran Kurtulmuş'a, stattakiler parmaklarını havaya kaldırarak hep bir ağızdan ''Evet'' yanıtını verdi.

-ŞÖLENDEN NOTLAR-

Türkiye'nin değişik illerinden gelenler stadyumu tamamen doldurdu. Protokoldekilerin yerlerini almasının ardından önce İstiklal Marşı, ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Stadyumda kadın ve erkeklerin ayrı ayrı oturdukları gözlendi.

Stadyuma, Fatih Sultan Mehmet ve Necmettin Erbakan'ın dev posterleri ile dev balon ve parti bayrakları asıldı.

Erbakan ve Kurtulmuş, stadyuma üstü açık bir araç içerisinde, ''Başbakan Numan, Mücahit Erbakan'' sloganları arasında geldi. Stadyumu gezen aracı takip eden birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi.

AA

Etiketler :