Anadolu Üniversitesinde olay: 1 yaralı

Anadolu Üniversitesinde olay: 1 yaralı

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi’nde ülkücü ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda bir öğrenci kafasına aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle hafif yaralandı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu’ndki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin yanındaki açık kantinde bugün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre bildiri dağıttıkları için aralarında tartışma çıkan ülkücü grup, kantinde oturan sol görüşlü öğrencilere saldırdı. Sandalye ve yumruklarla birbirie saldıran iki grup arasındaki olaylar dışarıya da taştı. Ülkücü oldukları belirtilen grup olayların ardından kampustan dışarı çıktıkları sırada karşılaştıkları Can Ersoy adlı öğrenciyi de dövdü. Ersoy, başına aldığı yumruk ve tekme darbeleriyle yaralandı.

BIÇAKLI GENCİN POSTERİ

Sol görüşlü öğrenciler kampusdaki olayların ardından yürüyüş yaparak saldırıyı protesto etti. Ülkücü olduğu ileri sürülen ve olaylar sırasında elinde bıçakla görüntülendiği belirtilen gencin fotoğrafı büyütüp pankart haline getiren sol görüşlü öğrenciler, Rektörlük binası önünde basın açıklaması yaptı. Üniversitenin özel güvenlik görevlilerini suçlayan öğrenciler, karşı grubun elini kolunu sallayarak üniversiteye bıçak ve sopalarla girip saldırdığını söyledi. Öğrenciler yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.