Anadolu yakası Metrobüs ile buluşacak

Anadolu yakası Metrobüs ile buluşacak

Zincirlikuyu metrobüs hattından sonra Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı da hizmete giriyor. Metrobüs bir hafta sonra deneme seferlerine başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; 150 günde inşa edilen metrobüs yolu, Zincirlikuyu- Söğütlüleşme arasını 24 dakikada alacak. 11.2 kilometre olan yolda Boğaz köprüsü geçişinde normal trafik içinde seyredecek. Boğaz Köprüsü'nü ortalama 7 dakikada geçecek olan metrobüs, Zincirlikuyu'dan köprü girişine geldiğinde normal trafiğe katılacak. Anadolu yakasında köprü çıkışında ise yeni inşa edilen alt tünelden geçerek yolun ortasındaki özel yola girecek.

Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattında 8 istasyon bulunacak. Zincirlikuyu-Boğaz Köprüsü.- Burhaniye Mahallesi-Altunizade-Acıbadem-Uzunçayır- Hasanpaşa -Söğütlüçeşme. Vatandaşlara, Söğütlüçeşme de banliyö trenine Hasanpaşa istasyonundan ise Salı Pazarı'na ulaşabilecekler. Yeni hatta günde ortalama 300 bin yolcu taşınması hedefleniyor. Deneme seferlerinden sonra İETT boğaz geçişlerinde yeni düzenleme yapılacak. Metrobüs, İstanbul ulaşımında Avrupa ve Anadolu yakasını birbirine bağladığı gibi Anadolu yakasında kilit noktalara aktarma imkanı da sağlayacak.

Metrobüs daha önce Avcılar-Topkapı, daha sonra ise Topkapı-Zincirlikuyu hattı yapılmıştı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :