Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş durdu İzle

Anadolu'dan Avrupa'ya geçiş durdu İzle

FSM Köprüsü'nde önceki gece başlayan bakım ve onarım çalışmaları İstanbulluları çileden çıkardı. Akşam trafiği şimdiden kilitlendi. Boğaziçi de tıkandı

Yaz tatilinin başlamasıyla İstanbul'da trafiğin büyük oranda rahatlaması bekleniyordu. Ancak FSM'de başlatılan çalışmalar trafiğin temmuz ayı içerisinde çok daha yoğun olacağını ortaya koydu.

Köprüdeki genleşme derzlerinin değiştirilmesi kapsamında 31 Temmuz'a kadar sürmesi planlanan bakım onarım çalışmaları işlerine giden İstanbullular'a saç baş yoldurdu.

İBB TRAFİK KAMERALARINDAN DAKİKA DAKİKA SON DURUM

FSM BOĞAZİÇİ'Nİ DE KİLİTLEDİ

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) dün gece başlayan ''genleşme derzlerinin değiştirilmesi çalışması'' nedeniyle Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişte yoğun trafik yaşanıyor.

Alınan bilgiye göre, çalışmalar nedeniyle iki şeridin trafiğe kapatılması sonucu FSM Köprüsü'ne bağlanan TEM Otoyolu'nda Ataşehir Kavşağı'ndan itibaren trafik yoğunlaşıyor.

Bu arada, Boğaziçi Köprüsü'nde de FSM Köprüsü'nden kaynaklanan bir trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Bu köprüye gelişte de E-5 Otoyolu'nda Göztepe'den itibaren yoğunluk yaşanıyor.

Öte yandan, yol boyunca trafik sıkışıklığı nedeniyle hararet yapan çok sayıda aracın emniyet şeridinde durduğu, bazı araç sahiplerinin de yoğunluğun geçmesini beklediği gözleniyor.

VALİ GÜLER: BİRAZ SABIR

stanbul Valisi Muammer Güler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) bakım çalışmalarına ilişkin olarak, ''İstanbullular'dan bu konuda biraz sabırlı olmalarını istiyorum'' dedi.

İstanbul Valiliğinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Güler, çalışmaların depreme karşı güçlendirme çalışmaları olduğunu ve zorunluluktan kaynaklandığını söyledi.

Güler, dünyanın her yerinde köprülerle ilgili bakım, koruma ve güçlendirme için alınacak tedbirler ve yapılacak düzenlemeler bulunduğunu, bu anlamda FSM'de de Karayolları Genel Müdürlüğünce önceden yapılan program sonucunda böyle bir zorunluluğun meydana geldiğini kaydetti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından gereken açıklama ve bilgilendirmenin yapıldığını hatırlatan Güler, ''İstanbullular'dan bu konuda biraz sabırlı olmalarını istiyorum'' diye konuştu.

Güler, trafiğin akışında buna uygun düzenleme yapıldığını dile getirerek, ''Biraz sıkıntılı bir dönemdir ama mevsim itibarıyla en uygun dönemdir. Okulların kapandığı, üniversitelerin kapanmaya yakın olduğu bir dönemde, şu anda yapılabilecek çalışmalar en hızlı şekilde sürdürülmeye çalışılıyor'' dedi.

''Yolcuların toplu taşımaya yönlendirilmesine'' ilişkin soru üzerine de Güler, metrobüsün bu alanda ''çok büyük'' bir ihtiyacı karşıladığını belirtti.

Güler, çalışmanın gece yapılabileceği değerlendirmeleri bulunduğunun hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

''Teknik olarak yapılabileceklerin hepsi yapılıyor, onu da belirtmek isterim. O zaman da 80 güne 3 aya yayılırdı. Bu işi, 3 ay veya 4 aya yaymak daha sıkıntı yaratabilirdi. Bunların hepsinin hesabı kitabı yapılıyor.''

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :