Anayasa Paketi Pazartesi Mecliste

Anayasa Paketi Pazartesi Mecliste

Arınç: Anayasa değişikilği paketi, pazartesi günü Meclis Başkanlığı'na verilecek

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, anayasa değişikliği paketinin pazartesi günü 184 milletvekilinin imzası ile Meclis Başkanlığı'na verileceğini açıkladı.

Türk-İş Genel Merkezi'nde Başkan Mustafa Kumlu'yu ziyaret eden Arınç, görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Eleştiri ve önerileri aldıklarını, bunları dikkate alarak taslağa son şeklinin verileceğini belirten Arınç, görüşmenin genelde olumlu geçtiğini ifade etti.

 

Bir soru üzerine Arınç, taslağı olgunlaştırmak için kurumların tavsiyelerini aldıklarını belirterek, "Elbette eleştiriler de olabilir, ama bunu değerlendirmek siyasi iradeye aittir. Pazartesi itibariyle 184 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na taslak verilecek. 184 milletvekilinin imzasında bir sorun olacağını düşünmüyorum." diye konuştu.

 

'Çayımızı içip giderler', demenin demokrasi ile pek ilgisinin olmadığını dile getiren Arınç, BDP'nin seçim barajının indirilmesi ile ilgili talepleri konusunda ise kendilerine henüz doğrudan bir teklif gelmediğini, ancak gelebileceğini söyledi. Anayasa değişikliği yaptıklarını, uygun ve makul talepleri değerlendireceklerinin altını çizen Arınç, "Taslağa elbette destek vermelerini isteriz. Yeter ki teklifler makul ölçülerde olsun." ifadesini kullandı.

 

Yüksek yargı organlarının taslak ile ilgili bilgilerinin olmadığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine Arınç, Adalet Bakanı'nın konuya ilişkin bilgilendirme yaptığını ifade etti.

 

Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise anayasa değişikliğinin gerekliliğine inandıklarını belirterek, temel beklentilerinin anayasanın bütününü kapsaması ve daha önce yapılan değişikliklerin ürünü olan çelişkilerin de giderilmesi olduğunu dile getirdi. Temel beklentilerini karşılamamakla birlikte hazırlanan değişiklik taslağının bazı bireysel özgürlüklere öncelik tanıyor olmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini anlatan Kumlu, çalışma hayatını düzenleyen kurallara, hiç yer verilmemiş olmasını ise büyük eksiklik olarak gördüklerini kaydetti.

 

Pakete ilişkin hukukcuların bir çalışma başlattıklarını dile getiren Kumlu, Cuma gününe kadar hükümete görüş ve önerilerini ileteceklerini sözlerine ekledi.

Etiketler :