Ankara, Çubuk'a 'Jurassic Park' yapılıyor

Ankara, Çubuk'a 'Jurassic Park' yapılıyor

Başkentin turistlik cazibesini artırmak için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye için bir ilk olacak projeyi Çubuk'ta hayata geçiriyor.

Başkentin turistlik cazibesini artırmak için çalışmalarını hızla sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye için bir ilk olacak ‘Çubuk Barajı Tarih Öncesi Hayvanlar Parkı’ projesini hayata geçiriyor.

Çubuk Barajı içerisinde 91 bin 900 metrekare alan üzerine yapılacak parkta değişik materyallerden yapılmış olan ve bir kısmı hareket edebilen tarih öncesi hayvan ve insan maketleri yer alacak. 81 bin 524 metrekaresi Tarih Öncesi Hayvanlar Parkı olarak düzenlenecek alanın 10 bin376 metrekaresi de rekreasyon alanı olarak inşa edilecek. Rekreasyon alanı içerisinde piknik alanları da yer alacak.



BAŞKENT CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Başkenti turistlik bir kent haline getirmek için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini söylen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde birbirinden önemli projeleri hayata geçireceğiz Ankara Kalesi, Hacı Bayram, Ulus Tarihi Kent Projesi, fuar alanı ve Disneyland için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Tarih Öncesi Hayvanlar Parkı’nın yine bir ilk olacağını da ifade eden Gökçek, parkın yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline geleceğini belirtti. “Parkta tarih öncesi hayvan ve insan maketleri yer alacak” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı; “Çubuk Barajı Göleti tamamen temizlenecek ve buradaki mırıklar kaldırılacak. Karagöl Arıtma Tesisi’nden gelen suyla Göleti dolduracağız. Park ve mesire alanı dört dörtlük olacak. Dikmen Vadisi, Göksu, Harikalar Diyarı, Mavigöl ve Mogan Park da olduğu gibi Ankara’ya ve Ankaralılara çok önemli bir tesisi daha hediye edeceğiz”




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :