Ankara Hilton'da grev

Ankara Hilton'da grev

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine Ankara Hilton Oteli'ne grev kararı asıldı.

DİSK'e bağlı Türkiye Otel Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası (OLEYİS), Ankara Hilton Oteli'ne grev kararı astı. Otel önünde toplanan sendikaya üye otel çalışanları, ''Obama'ya Köleler Hizmet Ediyor'', ''Emek Sömürüsüne Hayır'' yazan pankartlar açarak, ''Susma sustukça sıra sana gelecek'', ''Hilton işçisi köle değildir'' şeklinde slogan attı.

OLEYİS Genel Başkanı Seyfettin Baş, Otel'in giriş kapısına grev kararının asılmasının ardından yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 aydır devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını belirtti.

Resmi arabulucu gözetiminde yapılan görüşmelerde de bir sonuç alınamadığını ifade eden Baş, görüşmeler boyunca Hilton Oteli yönetiminin küresel ekonomik krizi gerekçe göstererek, çalışanlardan kazanılmış haklarından taviz vermelerini istediğini savundu. Bu tutum nedeniyle görüşmelerde olumlu bir ortam oluşmadığını ve ilerleme sağlanamadığını vurgulayan Baş, işverenin kapsam dışı personel sayısının azaltılmasına yanaşmadığını bunun da görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanmasına neden olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4 aydır bir türlü zam oranlarının konuşulamadığını belirten Baş, işverenin kendilerine kademeli olarak ortalama yüzde 3,5-4 zam önerdiğini, bu oranların ''Çok komik'' olduğunu kaydetti.

OLEYİS Genel Başkanı Baş, kamuoyuna yansıtıldığının aksine Hilton çalışanlarının ücretlerinin çok yüksek olmadığını ifade ederek, otel çalışanlarının ortalama 700-800 TL ücret aldıklarını söyledi.

Yönetimin kapsam dışı personel konusunda takındığı katı tutum nedeniyle, OLEYİS'e yönelik bir tavır alındığını düşündüklerini anlatan Baş, net bir olumlu yaklaşım görmeden masaya oturmayacaklarını sözlerine ekledi.

Etiketler :