Ankara-Konya hattı için son hazırlıklar

Ankara-Konya hattı için son hazırlıklar

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-Konya arasındaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını her şeyiyle bitirmek istedikleri hizmete giriş tarihini açıkladı.

Ankara-Konya YHT hattının yapımında çalışanlara teşekkür plaketi verilmesi dolayısıyla Konya Rixos Otel'de tören düzenlendi.

Törene, TCDD Genel Müdürü Karaman, yardımcıları, yüklenici firmanın yöneticileri ve çalışanları katıldı.

TCDD Genel Müdürü Karaman, törendeki konuşmasında, Ankara-Eskişehir YHT hattının yapımını çok iyi başardıklarını, şimdi sırada ikinci hattın bulunduğunu söyledi.

Konya hattında gece gündüz çalışıldığını belirten Karaman, ''25 Mayıs'ta her şeyiyle bitirmek istiyoruz. Kimse bir daha biter mi diye sormasın'' dedi.

Hattın yapımı sırasında yetiştirebilme endişesiyle zaman zaman strese girdiklerini ifade eden Karaman, ''Büyük iş başardınız. Trene binen her yolcuya, 'bu benim trenim, benim teknolojim' deme güvenini yaşattınız. Plaketleri size değil, çocuklarınıza gururla göstermeniz amacıyla veriyorum'' diye konuştu.

Yüklenici firma YapıMerkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu da demiryollarının modernleşmesinin önemli bir adımının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, ''Sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da görülmemiş çalışma temposu sürdürüldü. İşlerin her bir santimetresinde defalarca ölçüm yapıldı. İyiye, güzele ulaşmak için milyonlarca test yapıldı'' dedi.

Konuşmalardan sonra Karaman ve Arıoğlu, birbirlerine plaket verdi. Hattın yapımında emeği geçenlere de plaket verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.