Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik yılını açtı.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademik yılını açtı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz:- "Türk milleti olarak medeniyetimizi oluşturan tüm unsurlarla özellikle kültür ve sanat anlamında dünya tarihine kattığımız değer muazzam"

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Türk milleti olarak medeniyetimizi oluşturan tüm unsurlarla özellikle kültür ve sanat anlamında dünya tarihine kattığımız değer muazzam." dedi.

Yavuz, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı.

Burada konuşan Yavuz, kültür ve sanata dair her işin kendilerini heyecanlandırdığını, bu nedenle daha fazlasını üretmek için çalıştıklarını belirterek, "Türk milleti olarak medeniyetimizi oluşturan tüm unsurlarla özellikle kültür ve sanat anlamında dünya tarihine kattığımız değer de muazzam." diye konuştu.

Kültür endüstrilerinin ekonomik büyümenin kaldıraçlarından biri olduğunu, istihdama da önemli katkısının bulunduğunu dile getiren Yavuz, Türkiye'de gayrisafi milli hasıla içerisinde kültür endüstrilerinin payının yüzde 2,88 olduğunu kaydetti.

Yavuz, "Ülkemiz, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı tarafından hazırlanan küresel inovasyon endeksi 2022 raporuna göre, 2020 yılında 14 basamak yükselerek dünyada 37'nci sıraya yükseldi. Türkiye en büyük sıçrama kaydeden ülkeler arasında ikinci oldu." şeklinde konuştu.

Bu endekste ülkelerin yedi bileşen altında seksen farklı göstergeyle kıyaslandığını, Türkiye'nin yaratıcı çıktılar bileşeninde 20 basamak yükselişle 15. sırada yer alarak kendi coğrafi grubunda birinci olduğunu anlatan Yavuz, "Raporda, Türkiye'nin gelecekte önemli bir inovatif büyüme potansiyeline sahip olduğu tespiti var ki bu bizim için önemli bir tespit." dedi.

- "Mezunlar eğitimlerini lisansüstü düzeyde sürdürebiliyor"

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden de 2017'de kurulan üniversitenin Türkiye'nin müzik alanındaki ilk tematik üniversitesi olduğunu belirtti.

Öğrencilerin okulda düzenlenen etkinliklerde performanslarını gösterme fırsatı bulduğunu ve zengin bir bilim, sanat literatürü oluşturduğunu ifade eden Özden, programlardan mezun olan öğrencilerin eğitimlerini lisansüstü düzeyde sürdürebildiğini söyledi.

Özden, öğrencilerin lisans eğitimlerinin ardından profesyonel müzik hayatlarını akademisyenlik, müzik ve görsel sanatlar öğretmenliği, stüdyo ve sahne tonmaysterliği, TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi kurumlarda vokal ve saz sanatçısı olarak devam ettirdiklerini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.