Ankara Ostim'de şok patlama

Ankara Ostim'de şok patlama

OSTİM’deki fabrika patlamasında ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Hastanelere götürülen yaralı sayısının ise 28 olduğu ifade edildi. Kendi imkanlarıyla hastaneye giden yaralıların da olabileceği belirtildi.

SON DAKİKA: Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre OSTİM’deki fabrika patlamasında ölenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Hastanelere götürülen yaralı sayısının ise 28 olduğu ifade edildi. Kendi imkanlarıyla hastaneye giden yaralıların da olabileceği belirtildi.

TÜM GELİŞMELER:

OSTİM Uzay Çağı Caddesi civarında bulunan Özkanlar adlı şirkete ait yatay delik delme makinesi üreten bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.
Büyük bir gürültünün yaşandığı patlamada iş yerinin camları kırılırken yan tarafında bulunan binada çökme meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği iş yeri ve çevresindeki çok sayıda araç da hasar gördü. 
Patlama nedeniyle bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edildi.

VALİ 2 ÖLÜ OLDUĞUNU AÇIKLADI
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ise OSTİM'de meydana gelen patlamada 2 ölü, 4'ü ağır 24 yaralı olduğunu bildirdi.

FETHİ YAŞAR: 3 ÖLÜ, 30 YARALI VAR
Bu arada iş yerinde yakınları bulunanlar patlamanın olduğu yere gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı.
Patlama alanında incelemelerde bulunan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yetkililerden bilgi aldı. Patlama sırasında büyük bir gürültü duyulduğunu belirten Yaşar, patlamanın olduğu işyerinde 30 kişinin çalıştığını söyledi. Yaşar, olayda en az 3 kişinin öldüğünü, 30 civarında kişinin yaralandığını bildirdi.



5 KİŞİ ENKAZ ALTINDA
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, OSTİM'deki iş yerinde meydana gelen patlamada kesin olmamakla birlikte 3 kişinin hayatını kaybettiğini, göçük altında 5 kişinin daha bulunduğunu zannettiklerini belirtti.
Melih Gökçek, OSTİM'deki patlamanın olduğu yere gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, Büyükşehir belediyesi ekiplerinin patlama nedeniyle oluşan göçükten iki işçiyi sağ çıkardıklarını ve hastaneye gönderildiklerini belirterek, şöyle konuştu:
''İtfaiye Müdürümüzün verdiği bilgiye göre olayın nedeni henüz çözülemedi ancak çalışmalarını sürdürüyorlar. İki arkadaşı enkazın altından çıkarmışlar ve hastaneye sevk etmişler. Maalesef birkaç tane arkadaşımız halen demirlerin, betonların altında. Onları çıkarma çalışmaları sürüyor. İnşallah onlar da ilk iki arkadaş gibi sağ salim çıkarlar, ümidimiz o. Beş kişinin daha aşağıda olduğunu zannediyoruz. Şu an için kesin bir bilgi yok. Değişik bilgiler geliyor ancak ilerleyen sürede konu netleşecektir.''

İTFAİYE ARAŞTIRMAYI YAPACAK
Patlamanın nedenine ilişkin de Gökçek, "Burada 2 tane kombi var. Kombi patlasa bile böyle bir netice olmayacağı söyleniyor. Oksijen ve normal tüpler varmış. Bu tür aletler suyla kullanılıyormuş. Yanlışlıkla hava pompaladıkları için böyle patlama oluyormuş. Bunlar yüzde yüz doğru bilgi değil. İtfaiye gerekli araştırmayı yapacak, sonra net konuşulacak" diye konuştu.

30 YARALI VAR
Gökçek, ölü ve yaralı sayısının sorulması üzerine de ''Şu anda vefat eden kişi sayısı 3 diye duyduk, kesin olmamakla birlikte. 30 civarında yaralının da hastanelere intikal ettiği bize gelen bilgiler arasında'' dedi.
Gökçek, iş yeri sahibi olduğu belirtilen Hasan Özkan'a da geçmiş olsun dileklerini iletti.
Öte yandan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
Patlamanın olduğu yere gelen CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş de patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığını öğrendiğini söyledi.

ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bu arada güvenlik güçleri patlamanın olduğu alanı geniş güvenlik çemberine aldı. AKUT, Sivil Savunma ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin enkaz altındakileri arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 
Patlama sırasında iş yerinde bulunan ve başından yaralanan işçilerden Hulusi Külük de yaralı olduğu olduğu halde arkadaşları hakkında bilgi almaya çalıştı. Külük, makine üretimi yaptıkları iş yerinde büyük bir patlama olduğunu söyledi.
Bu arada patlamanın olduğu yere gelen çok sayıda işçi yakını yetkililerden bilgi almaya çalışırken, 112 ekiplerine bağlı on civarında ambulans da olay yerinde bekletiliyor. AA

Olay Yerinden İlk Görüntüler...

Etiketler :