Ankara SBF yine karıştı

Ankara SBF yine karıştı

Siyasilere yumurtalı saldırının yaşandığı Cebeci kampuste bu kezde karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı…

Siyasilere ‘’yumurtalı saldırı’’ ile gündeme gelen A.Ü Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF) yer aldığı Cebeci kampusünde bugün de sağ görüşlü öğrenciler ile sol görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Cebeci kampusu içinde SBF’nin yanında yer alan İletişim Fakültesi’nde bugün öğrenci temsilcisi seçimleri yapıldı.

Seçimlerde PKK sempatizanı öğrencilerin de desteklediği sol görüşlü öğrenci ile ülkücülerin desteklediği aday temsilci olabilmek için yarıştı. Ülkücülerin adayının desteklenmesi için kampus dışında başka öğrencilerinde gelmesi üzerine, polis alarma geçti. Başka öğrencileri kampuse sokmak istemeyen PKK sempatizanı ve sol görüşlü öğrenciler, ellerine taşlar ve sopalar alarak kampus içinde kendilerince önlem aldı.

Bu durumu gören emniyet güçleri, bir olumsuzluk yaşanmaması için 100 kişilik sağ görüşlü öğrenci grubunu kampus dışında durdurarak çembere aldı. Burada ‘’Kahrolsun PKK’’ şeklinde slogan atan grup, daha sonra polisin iknası üzerine bir müddet kaldığı kampus çevresinden uzaklaştı. Dışarıda bunlar olurken içerde PKK sempatizanı grubun ise ellerinde taşlarla ve sopalarla beklediği görüldü. Polisin de nezaretiyle dışarıdaki grup metro istasyonuna kadar giderek Cebeci’den uzaklaştı. Sağ görüşlü öğrencileri ayrılmasıyla birlikte içerde kalan ve olaylarla alakası olmayan öğrenciler kampusten çıkmaya başladı. Polisin de yoğun güvenlik önlemi aldığı kampus çevresinde şu ana kadar her hangi bir olumsuzluk yaşanmazken PKK ve sol görüşlü öğrencilerin eli sopalı bekleyişi sürüyor.

Etiketler :