Ankara suyu barajlardan verilecek

Ankara suyu barajlardan verilecek

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, barajlardaki su seviyesinin yüzde 17'ye çıktığını belirterek, "Yarından itibaren Kurtboğazı ve Çamlıdere Barajları'ndan su vermeye başlıyoruz." dedi.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, yaptığı açıklamada Kızılırmak suyunun Perşembe günü kesileceğini açıkladı. Son yağışlar ile birlikte bir buçuk ay içinde barajlara 150 milyon metreküp su dolduğunu kaydeden Kılıç, "Ocak ayında kar güzel yağdı ve 50 milyon metreküp su geldi. Ondan dolayı biz pompa sayısını azaltmıştık." dedi. Ankaralılara yarından itibaren Kızılırmak'tan gelen suyun kesilerek barajlardan su verilmeye başlanacağı müjdesini veren Kılıç, "Bu sene yağmurlar ve kar güzel oldu. Yağışlardan geçen sene Şubat ayında barajalara 5 milyon metreküp su almıştık. Bu ay 50 milyon metreküpe yakın su almış olduk." diye konuştu.

Geçen sene bu vakitler barajların toplamında 152 milyon metreküp suyu bulunduğunu hatırlatan Kılıç, "Şimdi 258 milyon metreküp suyumuz var. Karlar eridiği azaman ek olarak barajlara 100 milyon metreküp su bekliyoruz. İnşaallah böyle devam ederse Ankara'ya vereceğimiz suyun hepsini barajlardan vermiş olacağız." ifadesini kullandı.

Geçen sene yaşanan kuraklık nedeniyle Kızılırmak'tan su getirildiğini hatırlatan Kılıç, "Elimizde orası bir depo olarak bekleyecek. İhtiyaç oldukça ordan kullanacağız. " şeklinde konuştu.

Barajlardaki doluluk oranının geçen sene yüzde 5 olduğunu söyleyen Kılıç, bugün ise bu oranın yüzde 17 civarında olduğunu, karların erimesiyle bu miktarın daha da artacağını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :