Ankara'da 100 dezavantajlı çocuğa bot ve mont yardımı yapıldı

Ankara'da 100 dezavantajlı çocuğa bot ve mont yardımı yapıldı

Ankara'da Dünyayı İyilik Kurtaracak Yardımlaşma Platformu tarafından 100 dezavantajlı çocuğa bot ve mont yardımı yapıldı.Platform üyeleri,...

ANKARA (AA) - Ankara'da Dünyayı İyilik Kurtaracak Yardımlaşma Platformu tarafından 100 dezavantajlı çocuğa bot ve mont yardımı yapıldı.

Platform üyeleri, Ankara'nın Altındağ ilçesinde müzik ve çeşitli faaliyetlerle geçimlerini sağlayan dezavantajlı çocuklara bot ve mont desteğinde bulundu.

Afrika, Arakan, Somali, Filistin başta olmak üzere 14 ülke ve Türkiye'nin dört bir tarafında faaliyet gösteren Dünyayı İyilik Kurtaracak Yardımlaşma Platformu bu defa Ankara Altındağ ilçesindeki çocuklara özel bir sürpriz hazırladı.

Gelin damat arabası gibi bir aracı süsleyen platform üyeleri daha önce tespit ettikleri 100 dezavantajlı çocuğun beden ve ayak numaralarına göre hazırladıkları paketlerle doldurdu.

Ankara Kalesi'nde çocuklara müzikli eğlence etkinliği düzenleyen platform üyeleri, burada süslenen araç içerisinde hediyeleri indirdi ve çocukları sevindirdi.

Platform Kurucusu Mustafa Şahin, her yıl binlerce çocuğa destek olduklarını söyledi.

Çocukların mutluluğunun kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Biz bir dernek ya da bir yere bağlı bir kuruluş değiliz. Çeşitli meslek guruplarından ve iş insanlarından oluşan bir yardımlaşma platformuyuz. Gerek yurt dışında gerekse yurt içinde özellikle engelli, yardıma muhtaç ve çocuklarımıza yönelik elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bugün burada dezavantajlı çocuklarımızı mutlu etmek istedik. Çok başarılı bir çalışma oldu. 100 kardeşimizin ihtiyacını karşıladık ve bizi en çok bu mutlu etti. Çocuklarımıza destek vermeye devam edeceğiz."

Yardım organizasyonunda bulunan iş insanlarından İlyas Adabağ ise çocuklara yapılacak her türlü yatırımın geleceğe ışık olacağını belirterek, "Bizim asıl sorunumuz geçmişimizi unutuyoruz. Yardımlaşmayı ve el uzatmayı ihmal ediyoruz. İnancımız ve kültürümüz gereği hepimizin birbirimize el uzatması lazım." dedi.

"Komşusu aç olan bizden değildir" şiarıyla hareket ettiklerini dile getiren Adabağ, "İş insanlarımızın ellerini taşın altına koyması gerekiyor ve bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor. Bu gün çocuklarımızın gözlerindeki parıltı ve mutluluk bir dünyaya bedel. Hepimiz bu mutluluğa ortak olalım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.