Ankara'da 20 adrese baskın

Ankara'da 20 adrese baskın

Polis Ankara'da 20 ayrı noktada Danıştay Saldırısı kapsamında arama yaptı..

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin' soruşturma kapsamında 19 ayrı adreste arama yapılıyor. 8 kişi gözaltında. Savcının talimatıyla arama yapılan noktalardan biri de Nurol Holding.

OYAK GENEL MÜDÜRÜ'NÜN OFİSİNDE ARAMA YAPILDI

Danıştay saldırısıyla ilgili soruşturma kapsamında Ankara ve İstanbul'da arama yapılıyor.

19 ayrı adreste yapılan aramalarda 9 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Soruşturma kapsamında OYAK Genel Müdürü Şerif Çoşkun Ulusoy'un ofisinde arama yapıldı. Ulusoy hakkında gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.

Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiği iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah operasyon düzenlendi. TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor üzerine soruşturma başlatan özel yetkili savcılık bu sabah düğmeye bastı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce alınan karar gereği, OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde arama yapılıyor. Aramalara ilişkin 9 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Soruşturma kapsamında OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy'un ofisinde arama yapıldı. Ulusoy hakkında gözaltı kararı olmadığı öğrenildi.

'GÖRÜNTÜLER SİLİNDİ' RAPORU

TÜBİTAK'ın raporunu inceleyen soruşturma savcısı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden de Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının kayıt yaptığı hard diskleri incelemesini ve rapor hazırlamasını istedi. Emniyet hazırladığı raporda TÜBİTAK gibi ‘hard disklerin bir bölümünün geri döndürülemez şekilde silindiğini' belirtti. Bu iki rapor doğrultusunda bugün Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının ait olduğu OYAK şirketine yönelik bir operasyon başlatıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin suç duyurusu üzerine 19 Ocak 2010 yılında başlatılan Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddialarına yönelik soruşturmada iki sene sonra operasyon yapılmasında iki rapor etkili oldu.

TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kamera kayıtlarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor üzerine soruşturma başlatan özel yetkili savcılık adli emanete kaldırılan güvenlik kameralarına ait hard diskleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdi. Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı Muammer Akkaş, söz konusu hard disklerde herhangi bir silinme yapılıp yapılmadığının incelenmesini istedi. Söz konusu hard diskleri inceleyen emniyet, geçtiğimiz günlerde savcılığa raporunu ulaştırdı. Emniyet'in raporu da TÜBİTAK'ın raporuna benzer bir şekilde oldu. Raporda Danıştay binasındaki güvenlik kameralarının kayıt yaptığı hard disklerin bir bölümünün geri döndürülemez şekilde silindiğini belirtti. Emniyetin bu raporunun ardından operasyon için düğmeye basıldı ve bu sabah OYAK'a ait şubelerde aramalar gerçekleştirildi.

SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI?

Danıştay saldırısının ardından Danıştay'ın güvenliğini sağlayan Oyak Savunma ve Güvenlik Şirketi, binadaki kameraların cinayetten bir gün önce bozulduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Danıştay saldırısına ilişkin davanın birleştiği Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TÜBİTAK'tan Oyak Savunma ve Güvenlik Şirketi'ne ait binadaki kameraların incelenmesini istedi. TÜBİTAK incelemesinin ardından mahkemeye gönderdiği 6 sayfalık raporda, kayıt yapılan harddisklerin bir kısmının bilinçli olarak geri döndürülemez şekilde silindiğini belirtti.

2010'DAN BERİ SÜRÜYOR

Bu rapor üzerine İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay binasına ait güvenlik kamerası görüntü kayıtlarının silinmesiyle ilgili, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 19 Ocak 2010'da soruşturma başlattı. Özel yetkili Süleyman Pehlivan tarafından başlatılan soruşturma, Pehlivan'ın Yargıtay'da görevlendirilmesinin ardından şu anda savcı Muammer Akkaş tarafından yürütülüyor.

DANIŞTAY SALDIRISI

Alparslan Arslan adlı kişi, 17 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay 2. dairesine silahlı saldırıda bulunmuştu. Saldırı sonrasında, Danıştay İkinci Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ölmüş, aralarında daire başkanı Mustafa Birden'in de yer aldığı dört üye ise yaralanmıştı. Arslan, saldırı sonrasında kaçmaya çalışırken Danıştay'da görevli polis memurları tarafından yakalanmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.