Ankara'da dev miting yapılacak

Ankara'da dev miting yapılacak

KATİL İSRAİL’E LANET, FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK MİTİNGİ, PAZAR GÜNÜ ANKARA'DA YAPILACAK

Memur-Sen, Hak-İş, AGD, Alperen Ocakları, Mazlumder ve İHH tarafından organize edilen ‘Katil İsrail’e Lanet, Filistin’e Özgürlük’ mitingi, 6 Haziran Pazar günü, Ankara Sıhhıye Meydanı’nda yapılacak.

 

GÜNDOĞDU: GENİŞ KATILIM BEKLİYORUZ

Mitingle ilgili basın toplantısı, Hak-İş Genel Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 6 örgütle miting kararı aldıklarını belirterek, bu mitingle İsrail devletinin katliamını kınarken, Filistin’e destek vermeyi amaçladıklarını söyledi. Gündoğdu, Ankara çevresinde bulunan 35 ildeki teşkilatlarını da mitinge dahil ettiklerini kaydetti.

İsrail’in yıllardır bir mağduriyet yaşattığına dikkat çeken Gündoğdu, “İnsanı yardıma yapılan saldırı, bir sorumluluk ortaya çıkarmıştır. Basın özgürlüğü ayaklar altına alınmıştır. Gözaltına aldıkları kişilerin insani ihtiyaçlarını bile karşılamayan bir İsrail ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. Düzenleyecekleri mitingde, Filistin’e uygulanan her türlü ambargonun kaldırılması, sorunun kalıcı çözümü için, dünya ülkelerinin Filistin’i tanıması ve bu önerileri gerçekleşene kadar, dünya devletlerinin İsrail’e ambargo uygulamasını isteyeceklerini ifade eden Gündoğdu, “Kulak çekmeyle geçiştirilmeyecek bir olayla karşı karşıyayız. Ekonomik ambargolar başta olmak üzere, İsrail’in bir daha yanlışlık yapmaması için gerekli bütün müeyyideler uygulanmalıdır” dedi.

 

Şehit cenazelerinin geldiği, vatandaşlarımızın ülkelerine döndüğü zaman, bu hassasiyetimizin sona ermemesi temennisinde de bulunan Gündoğdu, ödenen bedelin karşılıksız kalmamasını istediklerini, bütün siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını mitinge destek olmaya çağırdı.

 

USLU: VİCDAN SAHİBİ HERKES, TEPKİ GÖSTERİYOR

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ise konuşmasında, vicdan sahibi herkesin bu mitinge duyarlılık göstererek katılacağına inandığını söyledi. Uslu, “Yürekli ve vicdanlı insanların, Gazzeli insanların yaşadığı sıkıntıları görmek, onlara insani yardım ulaştırmak ve en önemlisi İsrail’in yıllardır süren ablukasını kaldırma eylemi, kanlı bir biçimde bastırılmıştır. İsrail korsanlığı ile karşı karşıya gelinmiştir. Vicdan sahibi insanlık bu olayda duyarlılığını ortaya koyuyor. Biz de Pazar günü, Sıhhıye’de olacağız” şeklinde konuştu.

 

Yıllardır coğrafyasına adalet götürmüş ecdadın evlatları olarak, Gazzeliler’e yalnız olmadıklaklarını haykıracaklarını dile getiren Salim Uslu, pazar günü düzenlenecek mitingin özel işlerden önemli olduğunu, herkesin bu hassasiyeti gözeterek mitinge katılacaklarına olan inancını dile getirdi.

 

İSRAİL’İ SEVENLER, ÜLKELERİNDE TOPRAK VERSİN

AGD Başkanı İlyas Tongüç da toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ilk kez, böyle bir olayla karşı karşıya geldiğini, bütün teşkilatlarıyla miting alanında olacaklarını söyledi. Tongüç, İsrail’in şiddetinden memnun olanların, kendi ülkeleri içinde, İsrail’e toprak vermesini de teklif eden Tongüç, “Dünyaya meydan okurcasına yapılan bu pervasızlığa dur denmelidir. Her türlü zorbalığa başvuran İsrail yüzünden bölgede barışın sağlanmamasının sebeplerinden biri de, İsrail’in destek aldığı güçlerden kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu.

 

ALPEREN OCAKLARI, KATILIM SAĞLAYACAK

Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür ise, bu organizasyonda görev almanın huzuru içinde olduklarını, bu bilinç ve sorumlulukla Pazar günü yapılacak mitingde aynı duyguyu yaşayan herkesle bir arada olacaklarını dile getirdi.

 

İHH TEMSİLCİSİ BİLGİ VERDİ

Toplantıya katılan İHH Temsilcisi Erkan Halıcı ise, yaşanan olaylarla ilgili bilgi verdi. Kendileri dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini isteyen Halıcı, gemilerdeki yolcuların Hayfa’da gözetim altında tutulduğunu, İsrail’in gruplar halinde Türkiye’ye yolcu göndermek istediğini, ancak toplu halde gelinmesini istediklerini kaydetti. Halıcı, bunun gerekçesi olarak da, gemidekilerin sayısı ile, İsrail’in açıkladığı sayının aynı olmamasına, ismi listede olmayan kişilerin de gemilerle yolculuk yapmasını gösterdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :